Teacher Zone: tisícovka videoklipů o matematice

středa 14. dubna 2010 ·

Síla Webu 2.0 se projevuje v řadě oblastí, takže můžeme najít i rozsáhlé knihovny výukových materiálů. Jejich hledání je někdy obtížné, ale informace o nich se naštěstí v sociálních sítích šíří, navzdory pochybovačům z nakladatelství Fraus.

Připomeňme si nejprve nedávnou polemiku o dostupnosti/nedostupnosti kvalitních bezplatných výukových materiálů:


A poté se podívejme na web Teacher Zone a poté na kanál YouTube TenMarks. Nalezneme tam více než tisícovku videoklipů:



Všimněte si možností Přepsat zvuk a Přeložit titulky, sice výsledek je zatím nepříliš použitelný, ukazuje cestu, kam se bude vývoj ubírat:

2 komentářů:

Vít Pátek řekl(a)...
19. dubna 2010 v 13:24  

Jestli je ukázka to "nej", co se podařilo mezi těmi tisíci "free" výukovými materiály najít (hlavně z pohledu didaktického), pak je to pro profesionály produkující placené výukové materiály vyloženě dobrá zpráva.

Janek Wagner řekl(a)...
19. dubna 2010 v 13:34  

Není to ukázka toho "nej", ale především ukázka práce komunity a dostupných technologií. Česká verze se již připravuje v poměrně silném týmu kantorů, jak bude online, nebojte se, že nedám vědět.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.