Martin Fendrych: Klaus junior je okamurovec jak vyšitý, obléká však uniformu ODS

pátek 17. srpna 2018 ·

„Klaus junior na sebe nyní dvakrát strhl pozornost. Po smrti tří českých vojáků v Afghánistánu zpochybnil naši účast v této misi NATO. Nechme stranou, že v textu nasekal věcné chyby, to se stane. Podstatný je jeho postoj: tam nemáme co dělat, netýká se nás to, máme se starat o sebe. Ideálně populistický postoj, který podepíší komunisté i okamurovci. Krátce nato na svém facebookovém profilu sdělil, že v říjnových senátních volbách v Praze 2 nepodpoří kandidáta své strany Vladimíra Kratinu, ale zástupce hnutí SPD Ladislava Jakla,“ píše Martin Fendrych na Aktuálně.cz.


Martin Fendrych (repro ČT)
Fendrych mimo jiné píše:

Pro ODS nepříjemná situace, její pan Viditelný a Slyšitelný kope za kandidáta okamurovců, přičemž dodejme, že postoje Tomia Okamury označil předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský za neonacistické.

Obě ty "události" jsou pro ODS zlé. Vystupuje jako strana, jež zásadně podporuje NATO a vlažněji EU (podle předsedy Fialy by byl odchod Česka z unie nesmysl). Ale zároveň ve své partaji "trpí", zřejmě si myslí, že musí strpět, Klause juniora, který zastává opačné postoje a svůj úspěch staví právě na své superpopulistické odlišnosti.

Klausovu podporu Jakla (který považuje volební právo žen za průšvih a "plebejizaci" a v EU vidí hotové peklo) popsal Fiala jako jeho "osobní názor", který není v souladu s postojem strany. Slabší vyjádření si těžko představit. Každý ví, že Jakl není kandidát ODS (ale zdá se, že by se jím klidně stát mohl, když tam mají VK juniora).

Klaus junior je espéďák, okamurovec jak vyšitý, navenek však obléká uniformu ODS.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

laimes řekl(a)...
17. srpna 2018 v 10:13  

jak politika klause souvisí se školstvím?
máme zde debatovat jestli je okamurovec nebo odeesák?

vstek řekl(a)...
17. srpna 2018 v 11:53  

Možnost si opakovaně kopnout do V. Klause jr. - to je k nezaplacení. Tomu přece na České škole nemůže cenzor odolat.

Petr řekl(a)...
17. srpna 2018 v 12:23  

Klaus svými vystoupeními bezpochyby formuje názory na školství, navíc funkce předsedy školského výboru není úplně zanedbatelná. Takže celkem chápu, proč se tu článek objevil. Trochu mě zamrazilo, když ho onehdy usměrňovala poslankyně Černochová slovy, aby se vyjadřoval ke školství, kterému rozumí. No, možná mu v nějaké míře i rozumí, ale rozhodně mu to nebrání obratně splétat fakta, polopravdy a lži, jako to dělá prakticky ve všech tématech, kterých se dotkne.

E.Kocourek řekl(a)...
17. srpna 2018 v 17:01  

Situace je dost podobná presidentské volbě Klause seniora kdysi za Topolánkova předsednictví. Názory obou Klausů jsou s oficiálními stanovisky tehdy Topolánkovy, dnes Fialovy ODSI v prudkém a evidentním rozporu. ODSI mohla tehdy, a může i dnes, se od Klause distancovat. Bylo by to jednoznačné a viditelné přihlášení se ke své oficiálné hlásané linii. /////

A shodně tehdy jako dnes věrchuška ODSI tuší, že by to pro ni byla zaručená a urychlená cesta pod kytičky. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.