Český rozhlas: 45 škol muselo kvůli koronaviru úplně zavřít nebo částečně omezit výuku

úterý 8. září 2020 ·

Už 45 škol muselo kvůli koronaviru zcela zavřít nebo omezit výuku. Podle ministerstva zdravotnictví se v zasažených zařízeních objevilo 83 nakažených - a to jak mezi učiteli, tak mezi dětmi. K tématu přinášejí reportáže také deníky Právo a MF DNES.



Nikola Birklenová (msk.cz)
Reportáž Práva z Moravskoslezského kraje: 

Na Moravě a ve Slezsku přibývá škol, na kterých se objevili lidé nakažení nemocí covid-19. Některé školy proto musely být uzavřeny, jinde jsou v karanténě celé třídy. „Zcela uzavřena musela být například Základní škola Hrdličky v Ostravě-Porubě. Je tam pozitivní jeden pedagogický pracovník, vychovatelka družiny, která se účastnila porady. Dalších 46 zaměstnanců školy má nařízenou karanténu a také 47 dětí. Protože škola není schopná bez těchto lidí zajistit provoz, tak se paní ředitelka rozhodla na nezbytně nutnou dobu školu uzavřít. Nebylo to naše nařízení,“ informoval mluvčí Krajské hygieny v Ostravě Aleš Kotrla.

Podle informací Práva se s koronavirovou nákazou potýkají také krajské školy. „Na Wichterleho gymnáziu v Ostravě je v karanténě jedna třída, na gymplu v Orlové na Karvinsku dvě třídy a nákazu studenta řeší i ostravské Matiční gymnázium,“ sdělila krajská mluvčí Nikola Birklenová.

Reportáž MF DNES ze Středočeského kraje: 

Některé třídy v karanténě, jedna škola dosud uzavřená. Tak vypadá druhý týden školního roku ve Středočeském kraji ve znamení pandemie koronaviru. Nákaza se podle hygieniků objevila už v 18 školách ve středních Čechách, jako například nyní v Mladé Boleslavi. Dvě školy na začátku školního roku neotevřely vůbec. Jedná se o školu v Pečkách na Kolínsku, která od tohoto týdne opět funguje, a o Sportovní gymnázium Kladno, jež zatím zůstává zavřené.


Citované texty naleznete v Právu a MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.