Ministr Plaga se dnes vyjádří k maturitám a přijímačkám. Odmítá, aby tuto diskusi vedl šéf krizového štábu

pondělí 23. března 2020 ·

Robert Plaga se na Twitteru ohradil proti včerejším prohlášením šéfa ústředního krizového štábu Romana Prymuly, který mimo jiné mluvil o možnosti zkrácení letních prázdnin. „MŠMT respektuje mimořádná zdravotnická (epidemilogická) opatření, ale debatu o podobě přijímaček, maturit, popř. debatu o zkráceni prázdnin opravdu nemá řídit předseda ÚKŠ (Ústředního krizového štábu),“ napsal Plaga na Twitteru. Plaga se k maturitám a přijímačkám vyjádří na tiskové konferenci dnes v 10:00. Komentátoři předpokládají, že jak přijímačky, tak maturity budou, jen se nejspíš jejich termíny posunou, a to klidně až na září.



Robert Plaga (msmt.cz)
S tím souhlasí také předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renata Schejbalová: „I kdyby se mělo maturovat v září, bude se maturovat v září. Vysoké školy na maturitní vysvědčení uchazečů počkají. Může se případně udělat nějaký omezený model maturit, ale rozhodně nelze udělat to, aby maturity neproběhly,“ uvedla Schejbalová, která byla přítomna i na víkendovém jednání s ministerstvem, kde experti řešili přijímací zkoušky na střední školy nebo krizový postup u maturit.

„Ministerstvo předpokládá, a v podstatě to řekl i pan Prymula, že se do školy nastoupí koncem května, začátkem června. Na to je připravená varianta a existuje i varianta pro situaci, kdyby se nastoupilo do škol později,“ potvrdila MF DNES Renata Schejbalová.


Citovaný text naleznete v MF DNES 
Další informace naleznete zde a zde

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. března 2020 v 23:01  

Odmítá, aby tuto diskusi vedl šéf krizového štábu

Toť!
Přijímačky, natož pak maturita, v žádné krizi nejsou...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.