Vězení za sexuální výchovu? Polsko řeší nový zákon „proti pedofilii a propagaci homosexualismu“

pondělí 21. října 2019 ·

Předčasná sexualizace dětí musí být jasně popsána jako úmyslná demoralizace, prohlásil letos na jaře Jarosław Kaczyński, předseda vládnoucí strany Právo a spravedlnost, v rozhovoru pro televizní stanici Telewizja Trwam. Podle něj je děti potřeba chránit před sexuální výchovou, protože jinak se budou věnovat tomu, „na co by ve svém věku ještě neměly myslet“. Jeho strana, která v nedávných parlamentních volbách získala 43,8 % hlasů, a bude tak moci vládnout další čtyři roky, tato slova naplňuje, a to doslova. V polském parlamentu nyní leží návrh na novelizaci trestního zákoníku, který počítá s trestem vězení až na tři roky za „propagaci nebo schvalování sexuálního styku nezletilých“. Informuje Zdravotnický deník.



Trestní stíhání tak v případě, že bude zákon přijat, což je reálné vzhledem k tomu, že Právo a spravedlnost má v parlamentu pohodlnou většinu, bude hrozit například lékařům a dalším zdravotníkům nebo komukoliv, kdo se věnuje vzdělávání veřejnosti v oblasti sexuálního života. Smyslem změny legislativy má být podle strany Právo a spravedlnost „ochrana dětí před pedofilií a propagací homosexualismu“.

Proti návrhu se staví opozice. Poslankyně Joanna Scheuring-Wielgus zastupující stranu Teraz! je přesvědčená o tom, že se jedná o ideologický, nikoliv legislativní, návrh. Podle ní je tak veřejnost uvedena v omyl, že sexuální výchova je totéž, co pedofilie. Další z opozičních poslanců Borys Budka zvolený za Občanskou koalici jej považuje přímo za „návrat do středověku“.

Kontroverzní návrh zákona vyvolal silnou reakci polské veřejnosti. Protesty proběhly ve dvaceti velkých polských městech pod heslem „Podzim středověku. Nezakazujme sexuální výchovu.“... Legislativní návrh kritizovala také Polská sexuologická společnost, která jej považuje za vyloženě škodlivý a nebezpečný.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
21. října 2019 v 17:40  

Ještě že nejsme v Polsku. Pan Kaczyński by zřejmě aspoň do deseti hermafrodit.

rváčkazvesela řekl(a)...
21. října 2019 v 17:43  

V Japonsku už neprovozují normální sex vůbec - mladí mužové. Jen u monitorů. Možná by tam tato antisexuální taktika pomohla něco rozhýbat:-)

Petr Portwyn řekl(a)...
21. října 2019 v 19:18  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Petr Portwyn řekl(a)...
21. října 2019 v 19:19  

Jedno teda nechápu. Jak my jsme bez sexuální výchovy vůbec věděli, co máme dělat, když jsme šli na to rande??
No, možná to bylo tím, že tenkrát byla jen dvě pohlaví. Být těch 78, nebo kolik jich je dneska, tak bych taky nevěděl.

Jinak sexuální výchova v prepubertě je v pohodě. Ale cpát to do školek, jak navrhoval kdysi jeden psycholog, je zhovadilost.
A vymývání mozku devítiletým holčičkám ve stylu "Jak sehnat kluka", aby prodejci udali víc šminků, je prasárna. V tomhle věku je fakt ještě mají zajímat koťata a jednorožci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.