CZEDER 2019 – České dny pro evropský výzkum

středa 30. října 2019 ·

Ve dnech 30. až 31. října 2019 pořádá Technologické centrum AV ČR ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy již 17. ročník „Českých dní pro evropský výzkum“ (CZEDER) . Tématem letošního ročníku je nový rámcový program EU pro výzkum a inovace Horizon Europe na období 2021 až 2027. Naváže tak na současný program Horizon 2020.



„Konference CZEDER představuje hlavní událost v ČR zaměřenou na aktuální témata evropské politiky výzkumu, vývoje a inovací. Téma tohoto ročníku nese název: Horizon Europe – New Opportunities. Jsem proto velice rád, že můžeme diskutovat o budoucím 9. rámcovém programu EU pro výzkum a inovace Horizon Europe a o příležitostech, jež přinese. Rámcové programy EU pro výzkum a inovace jsou vysoce prestižními programy, přičemž jsou i měřítkem excelence. Je zásadní, abychom se ve světle dlouhodobě nižší intenzity zapojení ČR do rámcových programů na nové programové období velmi dobře připravili. ČR má novou a ambiciózní Inovační strategii, která počítá s podporou výzkumných a inovačních center špičkové úrovně. Věřím, že tato centra naleznou vynikající příležitosti pro uplatnění i na evropské úrovni právě prostřednictvím nového rámcového programu EU. Měli bychom využít investic, které jsme realizovali za využití prostředků Evropských strukturálních a investičních fondů, a z nichž vznikla v řadě případů unikátní vědecká pracoviště,“ uvedl ve svém úvodním slovu Pavel Doleček, náměstek pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu MŠMT.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.