Ředitel chyboval, byl odvolán a vyhrál konkurz. „Učím jen čtyři roky a už jsem znechucená,“ říká k tomu učitelka.

čtvrtek 23. srpna 2018 ·

Krajští radní jmenovali znovu do funkce ředitele znojemského gymnázia GPOA Leoše Gretze. A to přesto, že škola pod jeho vedením podle zjištění inspektorátu porušovala zákoník práce a poškodila tak několik učitelů. Ti chystají žalobu. Informuje MF DNES.




Pedagogický sbor GPOA (gpoa.cz)
U krajské konkurzní komise tedy Gretz prošel i přesto, že její členové měli k dispozici všechny podklady o závěrech šetření inspektorátu práce. „Pozitiva uchazeče převážila nad negativy,“ konstatovala radní pro školství a předsedkyně konkurzní komise Jana Pejchalová (ANO).

Z pohledu kraje tak byl ředitel za chyby ve vedení školy dostatečně „potrestán“ tím, že musel svou funkci po šesti letech obhajovat ve výběrovém řízení. „Vyhlášení konkurzu a odvolání ředitele bylo přijatým opatřením personální povahy zřizovatele, který tím reagoval na aktuální zjištění inspektorátu práce a považuje je za odpovídající míře závažnosti zjištění,“ prohlásila Pejchalová. Dvě kantorky už také daly výpověď. Ani nečekaly, jak dopadne konkurz na ředitele.

„Tak vysoký orgán konstatuje tak velké pochybení, a přesto je ředitel znovu zvolen. A na nás je ještě pohlíženo jako na lháře, kteří chtějí něco víc než ostatní. Učím teprve čtyři roky a už jsem znechucená tak, že už do středního školství nechci patřit,“ říká jedna z nich, Eliška Boorová, která od září nastupuje do základní školy – protože nespadá pod kraj.

Vedení školy se nechce smířit ani se závěry inspektorátu práce, že k porušení zákoníku došlo. Ředitel proti dubnovému protokolu o kontrole podal námitky i stížnost.

Podle inspektorátu se však na závěrech kontroly už nic měnit nebude. Námitkám ani stížnosti nevyhověl.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
24. srpna 2018 v 15:20  

Ředitel chyboval, byl odvolán a vyhrál konkurz. „Učím jen čtyři roky a už jsem znechucená,“ říká k tomu učitelka.

Kdo učí teprve čtyři roky, není ještě zralý učitel. Tím se podle mého názoru stává postupnė nejdřív mezi pátým a desátým rokem praxe.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.