Středoškolský učitel lže žákům o EU a věří dezinformačnímu rozhlasu

sobota 30. září 2017 ·

Server Aktuálně.cz a po něm i Fórum 24 přinášejí informaci z předvolebního mítinku Tomia Okamury a dalších kandidátů za jeho stranu SPD. Na mítinku vystoupil i středoškolský učitel Pavel Galeta. "Když mi žáci říkají, proč jsou pro Evropskou unii, tak já jim vysvětluji, že například ty peníze, co z EU dostáváme, stejně v mnohem větším množství do unie posíláme," uváděl na mítinku.

Pavel Galeta (spd.cz)
Stejně jako další členové SPD na internetu často poslouchá dezinformační rozhlas s názvem Svobodný vysílač. "Slyšeli jste o tom, jak v českém vězení umučili toho ruského hackera, který čekal na vydání do Ruska nebo Ameriky?" uváděl podle Aktuálně.cz na mítinku nepravdivou informaci o hackerovi Jevgeniji Nikulinovi, který nebyl ani mučen, natož zabit. Galeta ale vysílání věří a přiznává, že je to pro něj hlavní zdroj informací.

Strana internetový rozhlas propaguje na svém webu a často je na něm slyšet i sám Okamura. "Jestli mě zklame on, tak už nikdy nikomu nebudu věřit," konstatuje učitel Galeta.

Deník FORUM 24 se zeptal ředitele olomoucké střední školy Petra Konečného na to, zda ví o politické agitaci ve své instituci a co na ni říká. „Pan inženýr Galeta je vyučující odborných elektrotechnických předmětů. Jeho politická orientace mi není známa. Jakákoliv politická agitace na půdě školy je nepřípustná i z hlediska legislativy. Jestliže se tak děje, bude pan inženýr upozorněn, aby své osobní názory prezentoval mimo půdu našeho vzdělávacího zařízení,“ sdělil ředitel redakci.

Celé texty naleznete zde a zde

35 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
30. září 2017 v 9:24  

Jakákoliv politická agitace na půdě školy je nepřípustná i z hlediska legislativy. Jestliže se tak děje, bude pan inženýr upozorněn, aby své osobní názory prezentoval mimo půdu našeho vzdělávacího zařízení...

Správně! Půdní prostory bývají obtížně přístupné, nevybavené, prašné atd. Ani Eduin nebo Člověk v tísni svou agitaci nedělají na půdách škol! :)))

janak řekl(a)...
30. září 2017 v 14:06  

Amen.

Jiri Janecek řekl(a)...
30. září 2017 v 16:22  

"Server Aktuálně.cz a po něm i Fórum 24 přinášejí informaci z předvolebního mítinku Tomia Okamury a dalších kandidátů za jeho stranu SPD. Na mítinku vystoupil i středoškolský učitel Pavel Galeta."
...
"Deník FORUM 24 se zeptal ředitele olomoucké střední školy Petra Konečného na to, zda ví o politické agitaci ve své instituci a co na ni říká."
---
Ten míting byl ve škole? Nebo už se Bakalovi patlalové na nic lepšího nezmůžou?

Michal Komárek řekl(a)...
30. září 2017 v 16:26  

Problémy s poměním textu, pane Janečku? Vy často v diskusi zdůrazňujete, že texty ani celé nečtete, že je jen nejvýše zběžně prolétnete... Možná to je důsledek. Hezký den!

Michal Komárek řekl(a)...
30. září 2017 v 16:27  

Oprava, omlouvám se: "s porozuměním"

janak řekl(a)...
30. září 2017 v 16:34  

Začíná hon na čarodějnice a vyšetřování Výboru pro neevropskou činnost.

aknelka řekl(a)...
30. září 2017 v 16:45  

Pan Komárek se horlivostí málem zakuckal...
Jo, kdyby pan středoškolský učitel do výuky dovlekl Edisoňáky, to by pak bylo jiné kafe...To by bylo naopak chvályhodné, viďte?

Ale jinak děkuji za tip - Svobodný vysílač si zkusím poslechnout.

Jana Karvaiová řekl(a)...
30. září 2017 v 17:09  

A doprcic. Uz zase mi nekdo rika co mam nebi nemam cist ci poslouchat. A jeste ze by me vlacel tiskem.... A kdo urcuje, ktere medium je informacni a ktere desinformacni? Nejaky ustredni vybor?

Jiri Janecek řekl(a)...
30. září 2017 v 17:55  

Asi jo, asi mám problémy... Tak si dejte trochu práce a zkuste mi to vysvětlit, když už vedete tu Českou školu. Co mi nesedí, jsem dal tučně.

Pro doplnění - odpověď učitele žákům na jejich politicky zaměřené otázky/poznámky není podle mne politickou agitací...

Tajný Učitel řekl(a)...
30. září 2017 v 19:22  

Učitelé nejsou, jak vidno, vůči hlouposti imunní. Někteří "profesoři" skočí na lep i potomku imigranta, jež si staví politickou kariéru na štvaní proti imigrantům. Pěkné poposloucháníčko aknelko. EU v Česku nechceme (eurka ovšem ano).

aknelka řekl(a)...
30. září 2017 v 19:40  

Tajný učiteli - máte pravdu, někteří učitelé nejsou vůči hlouposti imunní. Můžete hádat, co si myslím o vás.

krtek řekl(a)...
1. října 2017 v 5:16  

Trošku rozvahy - pan učitel je magor (viz případ Nikulin), šéfredaktor neumí číst s porozuměním. Tenhle článek mi na Českou školu nepasuje, to už si můžeme číst o učitelích - zahrádkářích, dobrovolných hasičích, ...

Ygrain řekl(a)...
1. října 2017 v 9:30  

Pane Komárku, váš příspěvek z 16:22 není neutrální, jak by měl příspěvek moderátora být. Buďte tak laskav a neventilujte své osobní názory na diskutéry. Děkuji.

tyrjir řekl(a)...
1. října 2017 v 13:11  


Když mi žáci říkají, proč jsou pro Evropskou unii, tak já jim vysvětluji, že například ty peníze, co z EU dostáváme, stejně v mnohem větším množství do unie posíláme.

"Každá sranda něco stojí" říkával můj pradědeček. Přímé platby ČR do EU jsou zatím menší než příjmy z EU fondů. Až skončí dotace z dočasně poskytovaných strukturálních fondů, bude to naopak.

Vstupovali jsme na základě referenda do takové EU, kde nám díky právu veta nehrozil přímý diktát EU. Změnila to Lisabonská smlouva, o níž v Česku referendum nebylo. Za ty EU dotace v současnosti v Levné montovně Česko z 80 % závislé na vývozu do EU tvrdě platíme čím dál větším omezováním politické i hospodářské suverenity, aniž by na to měli občané ČR přímý vliv. Viz třeba diktát EU ve věci přistěhovaleckých kvót a výhrůžky omezením dotací, nepodrobíme-li se, atd.

Jsme z 80 % vývozně závislí na EU. Stovky miliard ročně nás stojí odliv daní a dividend do zahraničí. Přes dva bilióny korun nás prý stály měnové intervence ČNB mající cíl devalvovat korunu například prostřednictvím nákupů (příspěvků na zhodnocování) eura, aby bylo dosaženo sporného tzv. inflačního cíle ČNB. Proč je ten inflační cíl znehodnocující peníze lidí v Česku v některých ohledech sporný? Do EU jsme například vstoupili bez zemědělských dotací a vedle toho si uměle devalvujeme korunu. Proč? Aby zahraniční podniky mohly v Česku levněji nakupovat zemědělskou půdu a podniky včetně obchodních řetězců, v nichž pak lidé v Česku levně pracují, a aby si v těch řetězcích lidé v Česku mohli kupovat měně hodnotné zboží?

Otázkou, myslím, je nakolik jsou tyto "nepřímé" platby pro ČR výhodné a zda souhrn přímých plateb a případných prodélků z těch "nepřímých" plateb nedává v některých ohledech panu Galetovi tak trochu zapravdu. To říkám jako příznivec EU, který je přitom odpůrcem jejích "neokolonialistických" praktik (viz třeba i tzv. dvojrychlostní EU).

Učitel má právo i povinnost reagovat VYVÁŽENĚ na dotazy a názory žáků. Ten politický mítink nebyl ve škole. O čem je tu tedy řeč, pane Komárku? Jak je to s vaším porozuměním textu pana Janečka, pane Komárku?

J.Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
1. října 2017 v 17:12  

aknelko, když učitel nejen že nemá ani tolik selského rozumu aby prokouk absurdní Okamurův strašákotvorný populizmus, ale eště to navíc valí do hlavy žákům, pak je to typický příklad českého "učitele", který se z nouze přihlásil na pajdu kvůli papíru a hrozným omylem osudu přistál ve škole.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. října 2017 v 18:50  

Tak vidíš, aspoň nejsi jediný.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. října 2017 v 19:04  

"Cílené a promyšlené pokusy o islamizaci Evropy se týkají i vás."


Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/islam-islamizace-cesko-seyran-atesova-aktivistka-f78-/zahranicni.aspx?c=A170930_354926_zahranicni_hm1

Řeší to politici? NE. Tak to řeší Okamura. Je to velmi prosté.



Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. října 2017 v 19:07  

http://zpravy.idnes.cz/francie-utok-marseille-armada-zastrelila-muze-f4o-/zahranicni.aspx?c=A171001_150152_zahranicni_dtt

Víte jaká řešení nabízejí politikové "hlavního-nepopulistického-neislamofóbního" proudu?

"Nedáme se zastrašit, semkneme se a většinou to odsoudí. To je pak opravdu těžký."

aknelka řekl(a)...
1. října 2017 v 19:29  

TU, p. Galetu neznám, zde jsem o něm slyšela poprvé. Ale pokud jsem to dobře přečetla, NENÍ typickým českým učitelem, který se z nouze přihlásil na pajdu...Tam by asi titul inženýra nezískal.

Tajný Učitel řekl(a)...
1. října 2017 v 20:14  

Promovaný inženýr. Konvička docent, kdo to má vědět. Okamura nás zachrání od islámu. Všichni se ozbrojíme a budeme provádět pogromy v čele s Tomiem. Třeba se soldateskám eventuálně podaří najít několik muslimů, nebo aspoň mužů s bradou nebo dívek se šátkem. Vzhůru na další křížovou výpravu tentokrát ve jménu ateismu. V korouhvi bude dvouocasé prase.

Jirka řekl(a)...
1. října 2017 v 20:29  

TU plivnul jedovatou slinu, ale omlouvat se nebude. Hlavně když dosáhne svého. Tomio se chová úplně stejně. Účelově šíří zlobu a lži.

aknelka řekl(a)...
1. října 2017 v 20:33  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
aknelka řekl(a)...
1. října 2017 v 20:34  

TU
Neměl byste už pít, zítra je škola...
Btw muslimů je tu asi víc než si myslíte, leda by každý měl svoji modlitebnu: http://www.praha-muslim.cz/mosques.htm.

Unknown řekl(a)...
1. října 2017 v 22:12  

Pro mě je smutné, že učitel na SŠ ( i když vzděláním inženýr) vůbec kandiduje za takovou partu. Pravda, v historii učitelé kandidovali i za NSDAP, KSČ, nebo teď v Německu za AfD, stejně jako jiní vysokoškoláci. Samozřejme si každý může kandidovat za co chce. Ale je to právě Tomio Okamura, který svou lživou a demagogickou rétorikou nejvíc zadělavá na to, že v Česku, kde v současnosti žije asi 10 uprchlíků, může něco vyletět, a že sem nějakej skutečnej terorista přiletí. Pak Tomio možná řekne "vidíte, já to říkal". Jinak mě mrzí, že někteří diskutující hází EU do stejných pryč jako T. Okamuru. Že máme montovní ekonomiku není problém EU, ale náš. Že spoustu prachů z EU jde do blbostí ok, ale ty blbosti si z velký části vymýšlíme my. Že 2/3 prachů neumíme vůbec vyčerpat... Ale řešíme název rumu, a podobný kraviny. A když se nám něco nelíbí, chováme se často jak malý haranti.

Unknown řekl(a)...
1. října 2017 v 22:38  

tak si někteří ujasněte co vlastně chcete! v 89 jste na letné skákali že nechcete vládu jedné strany a jedné pravdy,takže respektujte mnoho stran a mnoho pravd,nebo byste zase chtěli jen jednu pryvdu , samozřejmě tu vaši?
jestliže ten učitel neporušuje žáden zákon,tak si může kandidovat za j
koho chce a řečnit co chce a kde chce

Unknown řekl(a)...
1. října 2017 v 22:48  

mazánek/
podmínky pro čerpání eu peněz jsou jasně určeny eu,takže z nich můžeme stavět pouze pidloviny typu,cyxklostezek,aqaparků,rozhledem ale nic užitečného co by něco produkovalo,generovalo zisk,vatvářelo kmkurenci apod a dávalo lidem práci nelze
peníze nečerpáme proto,protože na to nemáme peníze,dotace nejsou pro lůzry a socky,a s nástupem babiše skončila kmotrovská praxe kdy se foršus na dotace dával ze státního a po vyčerpání se k němu nikdo nehlásil,takže to musel zaplatit stát,název runu neřešíme my ale eu,nám celá desetiletí,již od dob rakousko uherska,nevadí,že se rumová náhražka jmenuje rim,my to víme,že to není rum,nejsme zase takoví hlupáci jako na západě,co musí mít na konzervě namalováno jak ji otevřít

Unknown řekl(a)...
1. října 2017 v 23:27  

laimes/ já vím co chci-svobodu, nechci treba cesko-japonskyho, mozna zamindrakovanyho, strasaka, ktery strasi, ze prijde jinoverec a budu tu jenom vrazdit a blbne lidi. Nebo nechci Stbaka, ktery je produktem poslednich cca 35 let tady toho naseho, a rika, jak je jinej. A taky bych byl rad za mene chytrystiky a demagogie z vasi strany. Uznavam, ze mnoho lidi v Bruselu vi velke nic a rozhodujou mimo misu. Ale jestli si nekdo neumi vladnout, tak to jsme hlavne MY. A vynikame v tom, jak za nase prusery muze nekdo jinej-Viden, Kreml, Brusel, to je vlastne jedno.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
1. října 2017 v 23:52  

"nechci treba cesko-japonskyho, mozna zamindrakovanyho, strasaka, ktery strasi, ze prijde jinoverec a budu tu jenom vrazdit a blbne lidi. "

Mnozí jiní Evropané by byli vděční, kdyby u nich jinověrci nevraždili. Takže my musíme na ty "své" samozřejmě počkat. Svoboda je i v tom, že sem nemusíme každého pouštět...

Myslíte, že v Austrálii je menší svoboda než u nás?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
2. října 2017 v 0:17  

Pro Petra Mazánka:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-demokracie-jak-remen-df5-/p_zahranici.aspx?c=A171001_164705_p_zahranici_wag

Unknown řekl(a)...
2. října 2017 v 4:59  

mazánk polopatě: když chceš bůček,musíš s libovým i to tlustý,tak to holt v životě chodí,
systém ekonom i polit ve kterém žijeme je tvořen mimo česko,takže česká vláda nemá na nic podstatného vliv,důkazem jsou projednávané zákony v posl sněmovně : zákaz kouření,přidání 400kč důchodcům,uzavírka obchodů o státních svátcích apod

Tajný Učitel řekl(a)...
2. října 2017 v 8:20  

"...tak si někteří ujasněte co vlastně chcete! v 89 jste na letné skákali že nechcete vládu jedné strany a jedné pravdy,takže respektujte mnoho stran a mnoho pravd,nebo byste zase chtěli jen jednu pryvdu , samozřejmě tu vaši?"

Takže, protože lidé se vymezili vůči vládě jedné strany znamená, že je potřeba nekritizovat fašizoidní populisty? To snad jdeme z extrému do extrému.

Unknown řekl(a)...
2. října 2017 v 9:01  

tájný/ práve že demokracie je o tom,aby si všichni mohli říkat své názory a názor většiny je pak závazný i pro menšinu,pro vás je někdo fašizoidní populista a pro druhého liberál a pro třetího komunista,kdo ho jak chce vidět, tak ho vidí,pouze stát jako autorita organizovaného společenství nastavuje pravidla,co je či není pro něj ůnosné a soudy hodnotí,zda dotyčný ta pravidla porušil či nikoliv

Unknown řekl(a)...
2. října 2017 v 9:12  

mazánek/německo se dostalo do demografické krize v důsledku válek 20. stol a příliv novách,mlasdách,zdatných prac sil a budoucích německých občanů řeší opřistěhovalectvím,principiálnš jde vše podle plánu,chybička se vloudila pouze v tom že jich chtěli milion jako kdysi turků a ony jim dorazily miliony dfva,navíc takříkajíc nadiviko a německý pintlich systém registrace se zhroutil,tak s tím mají trochu trable,jinak celé kvóty jsou o tom,že německé podniky nejsou pouze v německu alei i v rakousku,česku, polsku aj takže ty pracovní síly jsou určeny i pro monrovny v těchto zemích a tzv kvotami německo vyzývá vlády těchto zemí aby se na příliv těchto prac sil připravily,protože až to papírově zvládnou začne fungovat ruka trhu a pracagošky je začnou do těch montoven rozvážet,takže jestli u nás chybí 100 000 prac sil tak jich sem přivezou a nikoho se ptáz nebudou protože to již budou občané německa země eu ve které máme volný pohyb osob,zboží a kapitálu,takže celá ta klauniáda z naší strany jest zbytečná

krtek řekl(a)...
2. října 2017 v 10:07  

Pro všechny - platí ještě respekt k zákonu? Odpor k demagogii a nepravdám? Nerad bych se dočkal občanské války kvůli kravinám. A tahle diskuse mi přijde velmi iracionální. Každý má právo říci svůj názor, ale to ještě neznamená, že se každý názor posuzuje stejně - bude-li mi někdo tvrdit, že se země neotáčí kolem své osy a kolem slunce, bude pro mne magor, ať je svoboda jakákoliv. A ani referendum na tom nic nezmění. Pravda, v případě uzákonění takové pitomosti budu přemýšlet o emigraci (vnitřní nebo vnější) či jiném odchodu z takové společnosti.

Tajný Učitel řekl(a)...
3. října 2017 v 8:42  

"..názor většiny je pak závazný i pro menšinu."

Prdlajs. Pokud "názor většiny" prosadí třeba zákon "vyfoť a oznam svého muslima" pak je mi takový názor/zákon ukradený a budu ho s radostí ignorovat. Nebo pokud názor většiny prosadí zákon, že učit mohou jen ti se správným štemplem, takový zákon je mi stejně ukradený protože chci vybrat nejlepší učitele pro děti, v kterémžto případě je učiteli pajda spíše na škodu. Pokud Ano prosadilo pamlskovou vyhlášku aby našlo odbytiště pro mléko svého chlebodárce, k čertu s takovým zákonem. Jsme svobodní lidé a zákony jsou dobré i špatné. Máme na výběr. Zvolí-li národ znovu laciné populisty a darebáky navzdory informacím, které jsou dostupné, pak je bude nutno nerespektovat, zesměšňovat, kritizovat a protestovat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.