Hodnocení dovedností ve výuce filosofie

neděle 16. dubna 2017 ·

Ústav filosofie a religionistiky FF UK zve středoškolské učitele filosofie, případně dalších společenských věd, na dvoudenní akreditovaný workshop Hodnocení dovedností ve výuce filosofie zaměřený na možné způsoby hodnocení filosofických dovedností. Workshop je chápán jako inspirativní dílna, založená z velké části na společném řízeném sdílení zkušeností s hodnocením. Součástí programu bude i společná tvorba úloh a hodnotících kritérií zaměřených na vybrané dovednosti.

Workshop navazuje na předchozí kurzy k výuce filosofie pořádané Ústavem filosofie a religionistiky. Vycházíme z předpokladu, že smyslem výuky filosofie není jen představit studentům její dějiny, nýbrž jim i zprostředkovat filosofickou činnost samu, tedy reflektování obecných problémů i konkrétních situací, promýšlení jejich předpokladů a důsledků, kladení otázek a hledání odpovědí na ně v textech či v kultivované a věcné diskusi, podložené věcnými argumenty. Tyto dovednosti jsou součástí klíčových kompetencí, uvedených v Rámcovém vzdělávacím programu. Takovéto pojetí výuky filosofie vyvolává otázku, jak uvedené dovednosti hodnotit.

Termín: pátek 9.6., sobota 17.6.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.