Učitelé zabavují dětem herní konzole i doma

neděle 16. dubna 2017 ·

Jedna z nejlépe hodnocených škol v Londýně se rozhodla k odvážnému kroku. Učitelé zabavují dětem herní konzole, aby ve školách zvýšili aktivitu studentů. Na postupu dohodli s rodiči a pro Xboxy a Playstationy si jezdí přímo domů k žákům. Na článek deníku The Independent upozorňuje server Echo24.cz.

„Stávalo se nám velmi často, že za námi jezdili i samotní rodiče. Ti nás poté přemlouvali, abychom si konzole ponechali,“ řekl ředitel školy Max Haimendorf. Škola se tak rozhodla, že si pro herní konzole zajedou přímo k žákům domů. Souhlasit se vším ale musí rodiče studentů. Podle ředitele ale většinou není s předáním problém.

Samotná škola se opírá o průzkum z univerzity v Oxfordu, ve kterém vědci zjistili, že pokud student hraje tři a více hodin denně, je vysoce pravděpodobné, že bude hyperaktivní. Podle vědců pak může u těchto žáků klesat zájem o vzdělání.


Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
16. dubna 2017 v 12:10  

Komunismus, šikanááá. Co na to královna? A experti? Mají v Anglii ombudsmana?

Eva Adamová řekl(a)...
16. dubna 2017 v 13:50  

A nevyšťourají si pak děti doma od nudy vočička?

Q. E. D. řekl(a)...
16. dubna 2017 v 15:01  

Nechápu. Proč ty konzole nezabaví přímo rodiče???

Anonymní řekl(a)...
16. dubna 2017 v 16:11  

přečtěte si původní anglický text, český titulek je zavádějící: http://www.independent.co.uk/news/education/education-news/school-confiscates-xboxes-ps4s-from-pupils-homes-effort-to-improve-exam-results-king-solomon-academy-a7674766.html

i komentáře čtenářů jsou velmi zajímavé, různorodé, potěšily mne, i když je to The Independent

Ygrain řekl(a)...
16. dubna 2017 v 17:40  

No, on je v zásadě zavádějící i ten anglický titulek - ty čertovy krabičky zabavují rodiče a škola je uschovává. Zřejmě rodiče nevlastní zamykatelnou skříň, nebo mají strach, že na ni ratolest vezme sekerku. Minecraftovou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.