Školy mohou žádat o granty v programu Zelené oázy

čtvrtek 13. října 2016 ·

Ještě něco přes dva týdny mají obce, školy, spolky a další organizace možnost žádat o finanční podporu v grantovém programu Zelené oázy. Celkem bude rozděleno 1,4 milionu korun na podporu lokálních projektů, které do měst a obcí pomohou vrátit zeleň a vodní prvky. O granty ve výši až 140 000 Kč lze žádat do 31. října.


Miroslav Kundráta (nadacepartnerstvi.cz)
„Každé i jakkoliv malé opatření, které vrací zeleň nebo zadržuje vodu v urbanizovaném prostoru, pomáhá snižovat negativní dopady klimatických změn. Například ochlazovat okolí za letních veder nebo zpomalovat odtok za přívalových dešťů a zadrženou vodu hospodárně využívat. Je potřeba, aby se česká města a obce na změny klimatu postupně připravovala a adaptovala,“ říká ředitel Nadace Partnerství Miroslav Kundrata ke smyslu Zelených oáz.

Vloni vybrala grantová komise 20 projektů mezi nimi byly 4 projekty základních škol a 2 projekty mateřských škol.

Podrobnosti včetně seznamu podpořených projektů z roku 2015 naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.