Týden pro inkluzi: Oceňme učitele a poděkujme jim

čtvrtek 13. října 2016 ·

Více než deset let mnoho českých učitelů vzdělává děti společně. Letos k nim přibudou další. Ti všichni potřebují náš zájem a podporu. Bez učitelů není ani inkluze. Vyjádřeme podporu učitelům, kteří myšlenku inkluze ve škole vzali za svou. Oceňme je a vymysleme způsob, jak jim poděkovat. Takové je motto Týdne pro inkluzi, který proběhne od 17. do 23. října.

Ilustrační foto (tydenproinkluzi.cz)
Pořadatelé na svých webových stránkách nabízejí náměty pro zapojení školek, škol, rodičů nebo médií. Píší: „Přidejte se k Týdnu pro inkluzi vlastní aktivitou zaměřenou na začlenění dětí se znevýhodněním. Uspořádejte tematickou diskuzi, hru, společné učení, výlet, promítání filmu či koncert. Umožněme učitelům a rodičům získat informace a nápady, jak na to.“


Podrobnosti naleznete zde

7 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
13. října 2016 v 7:32  

Od okamžiku, kdy byly vynalezeny peníze mi nemusíte za mou práci děkovat!

Josef Soukal řekl(a)...
13. října 2016 v 7:42  

Nevím, kolik ještě existuje učitelů, kteří nemají v péči žáka(y) se speciálními potřebami. Nejvíc by jim pomohly finance na to, co k péči o tyto žáky potřebují, celkové zlepšení podmínek - nikoli laurenčíkovsky zmrvená inkluze. Pak bychom se místo propagačních akcí mohli věnovat práci.

Unknown řekl(a)...
13. října 2016 v 10:07  

Učitelům by nejvíce pomohlo, kdyby byli zbaveni povinnosti učit žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, k jejichž vzdělávání nemají odbornou kvalifikaci.

Žákům se speciálními vzdělávacími potřebami by pomohlo, kdyby byli opět svěřeni do péče kvalifikovaných speciálních pedagogů odborně připravených na práci se žáky s určitým druhem postižení.

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2016 v 10:35  

Na kolik peněz taková akce vyjde?
Plus mínus bajvoko...

poste.restante řekl(a)...
13. října 2016 v 11:42  

Více než deset let mnoho českých učitelů vzdělává děti společně.

Jak praví pan Wagner, právě umřelo koťátko.
http://www.ceskaskola.cz/2016/10/tomas-fertek-v-ankete-ceske-skoly-jaka.html#comment-2925687347343334111
Takže znovu: inkluze je tady v poválečné éře už 50 let. Před 10-15 lety díky podfinacování školství pozvolna zanikala a byla školami z tohoto důvodu odmítána. Poté došlo k úmyslné prohře v cause D. H. a následným lživým stížnostem neplnění rozsudku, které iniciovaly NGO.


Což takhle ocenit a odměnit učitele praktických škol?
Což takhle ocenit a odměnit učitele tříd s inkludovanými žáky na běžných školách, kteří svou práci mnohdy dělají i více než 20 let a kteří tu oslavovanou inkluzi skutečně provádějí a nikoliv si na ni jenom hrají.

Minimálně o jedné kandidátce bych věděl...
Což takhle odměnit

Nicka Pytlik řekl(a)...
13. října 2016 v 14:09  

A což takhle už konečně otevřít debatu na téma, čím nižší stupeň školy, tím:
- nižší základní úvazek,
- vyšší pedagogické vzdělání učitele,
- vyšší plat?

Jiri Janecek řekl(a)...
13. října 2016 v 16:53  

Ocenit učitele a poděkovat jim?
Odtud mi to přijde podobně taktní jako uctít minutou ticha a položit květiny k hrobu neznámého vojína...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.