Přijďte se podívat na prezentace podnikatelských projektů maturantů Waldorfského lycea

sobota 6. prosince 2014 ·

Studenti čtvrtého ročníku představí své podnikatelské plány, mezi něž patří například palačinkárna, domácí škola či e-shop s elektronikou.


Zveme vás na prezentace podnikatelských plánů studentů, které proběhnou ve středu 10. 12. od 10.10 do 11.40 na Waldorfském lyceu v Praze. Prezentace jsou finálním výstupem projektového týdne, jehož cílem bylo co nejpraktičtějším způsobem seznámit studenty s pojmy a procesy podnikové ekonomiky. Výsledkem jsou zcela konkrétní a realizovatelné podnikatelské záměry, z nichž dva budou v příštím roce s velkou pravděpodobností uskutečněny.

Během týdenní intenzivní práce bylo úkolem studentů vytvořit konkrétní podnikatelský plán, tedy dokument, který je třeba předložit potenciálnímu investorovi při žádosti o dotaci či půjčku. Aby měl jejich plán šanci uspět, museli provést průzkum trhu zamýšleného výrobku nebo služby, zvolit hodnou právní formu firmy, vytvořit marketinkovou a obchodní strategii a vypracovat finanční plán nákladů a výnosů.

Smyslem projektu bylo nejen získat reálný náhled do podnikatelské sféry. Studenti museli být schopni efektivní týmové práce, která byla spojená s každodenní formulací cílů a optimálním rozdělením práce mezi členy skupiny tak, aby byl co nejvíce využitý potenciál každého z nich. Což jsou kompetence, kterých je v určité míře třeba snad v každé profesi, o které se budou jednou ucházet.

Prezentace proběhnou ve středu 10. 12. od 10.10 do 11.40 v budově Waldorfského lycea (Křejpského 1501/12, mapu naleznete zde).

Ivan Smolka, ředitel školy, se k projektu vyjádřil takto: „Naši studenti budou vstupovat do světa, ve kterém je stále obtížnější najít dobré zaměstnání. Proto jim chceme ukázat, že si ho mohou vytvořit sami, že založit vlastní firmu a realizovat věci po svém není tak těžké.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.