Marcel Chládek: Zveřejnění výsledků státních maturit panem Zeleným je neomluvitelné, ministerstvo musí rychle konat

pátek 5. dubna 2013 ·

Dnešní informace o tom, že Pavel Zelený, bývalý ředitel státní instituce CERMAT, zveřejnil výsledky státních maturit, považuji za jasný střet zájmů a velkou nemravnost. O střet zájmů jde zejména v souvislosti s aktuálním soukromým angažmá pana Zeleného, který se nyní rozhodl vydělávat peníze tím, že chce maturanty na státní zkoušku, u jejíž koncepce na straně státu stál, připravovat!


Okamžité avízo ministerstva školství o tom, že únik informací prověří, považuji za logický krok. Jsem jednoznačně přesvědčen o tom, že pan Zelený zneužil informace, které získal v roli ředitele ministerské organizace CERMAT.

Pokud se potvrdí, že k úniku informací panem Zeleným skutečně došlo, pak očekávám rychlé a razantní jednání ze strany ministerstva včetně právních kroků k tomu, aby se jasně prošetřila personální odpovědnost této záležitosti, udělily se sankce a případný trest.

V tomto směru má ministerstvo mou plnou podporu, a to jak stínového ministra, tak zejména předsedy senátního školského výboru.

Chtěl bych upozornit na to, že Zeleným zveřejněný žebříček je zavádějící, protože pokud je sestaven pouze na základě výsledků státní maturity, nemá prakticky žádnou vypovídající hodnotu. Má osobní zkušenost navíc ukazuje, že se v minulosti s těmito žebříčky manipulovalo. Pan Zelený tak svým jednáním jednoznačně poškodil jednotlivé školy i jejich žáky.

Zdroj: ČSSD.cz

20 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
5. dubna 2013 v 20:59  

Mám tomu snad rozumět tak, že se matahary Zelený chová nějak divně? Řekněme neeticky, nebo snad možná i v rozporu s nějakým zákonem?
Znamená to snad, že poměrně významný segment českého středního školství byl významně ovlivňován člověkem, řekněme, divným, neetickým či dokonce nezákonným?
Kdo přijímal do Cermatu zaměstnance a jmenoval je do funkcí. On? Co to bylo za lidi. Jemu podobní? Kde jsou teď? Pořád tam?
Tý jo...

Anonymní řekl(a)...
5. dubna 2013 v 21:47  

Zeleného a jeho spolku se v žádném případě nechci zastávat. To, co prováděl v cermatu, bylo děsné. Ale zveřejnil jen stejná data, jako před ním již několik subjektů, všechna tato data ze zákona poskytl cermat.
Nepochopil jsem, o co se odborníkovi Chládkovi nezdá?

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 0:23  

Pan Chládek zřejmě nepochopil kouzlo zákona 106, jinak by se nemohl takto ztrapňovat.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 8:17  

A tenhle blb bude po dalších parlamentních volbách pravděpodobně ministrem školství...

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 8:31  

Tak jsme zjistili z celostátního žebříčku to, že v čele jsou gymnázia a ekonomky. Tedy školy kam šli ze ZŠ jedničkáři. Většina průmyslovek byla daleko za nimi, protože na ně zbyli jen žáci se známkou dobrou a dostatečnou. To je tedy "kvalitní výstup" z tohoto žebříčku. Žebříček evidentně srovnává nesrovnatelné a v tom je chybný.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 8:41  

Nejlépe by socialisté udělali, kdyby se pana Chládka co nejdříve střepali. Sráží jim svou neodborností hlasy potencionálních voličů. Jeho neodbornost je očividná.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 11:21  

Myslím, že jedinou chybou pana Zeleného bylo, že se přidržel názvu "žebříček", i když sám správně říká, že z výsledků maturit nelze dělat závěry o kvalitě školy.
Pokud by tedy bylo prezentované označeno například jako statistika výsledků maturit těžko tomu co vyčítat.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 13:33  

6. dubna 2013 11:21

Ani netušíte, jak lze takovou statistiku (žebříček) zneužít. Jinak Zelený na tom místě naprosto neměl co pohledávat.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 13:49  

Dneska se dá zneužít úplně, ale úplně všechno. Navrhuji proto, abychom nosili na hlavách kapuce, nikomu neukazovali své doklady, zamykali se i přes den, ve škole nemluvili (kdoví, kdo mě nahrává), neprojevili tam nikdy a nikomu svoji totožnost, s nikým tam nekomunikovali - maximálně s Ipadem, ale pod anonymní adresou.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 14:01  

zamykali se i přes den

Po amnestii nás již dvakrát vykradli, PČR je chytila (amnestovaní) a záhy propustila. A potom se nezamykejte!! Konec nadsázky, vztahy ve společnosti jsou na bodě mrazu. Nevidím světlo na konci tunelu.

obyčejná učitelka řekl(a)...
6. dubna 2013 v 16:01  

to 6. dubna 2013 13:49
Popsal/a jste typického osmáka nebo deváťáka :)

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 16:17  

6. dubna 2013 16:01

Mám podezření, že kolega popsal typického žáka 6.-9. třídy. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 18:10  

Marcel už úplně zkrotl, teď štěká jen na povel Fialy a jeho loutkovodičů.

Pytlik Blaha řekl(a)...
6. dubna 2013 v 20:53  

(kdoví, kdo mě nahrává)

(Připomnělo mi to časy, kdy si žáci stěžovali, že se při výuce chovám divně až nevhodně. A protože nikdy nikoho, ani s dnešní technikou, nenapadlo pořídit audiozáznam těch zhůvěřilostí, podal jsem návrh, ať se tedy s pořizováním začne. Dostalo se mi vysvětlení, že to nemá cenu, protože jsem natolik vychytralý, že si budu dávat pozor.
Takže se nic nenahrává, děti i rodiče patrně rezignovali, nejspíš se mne bojí, a já jsem v po-ho-dě.)
Asociace mimo téma, pozn. Pytlika

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 21:51  

Marceli, ty já ti nevim, jestli vystačíš s timhle na toho ministra? Postavit to jen na tom, že "škola od devíti" a "hrr na zelenýho"? Není to zas až moc levný? Víš, jako že při tom vypadáš tak krapánek přitrouble. Teda říkaj to lidi. No a pan prezident, když se onehdy o tobě mluvilo, tak povídal něco jako, že prázdný sudy hodně duní. Možná tím myslel jako, že máš rád dobré víno. Ale někteří z nás to asi pochopili jinak. Tak jak tak to byla psina.

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2013 v 23:40  

6. dubna 2013 20:53

Pane Blaho, občas prohlédněte internet. Kdoví, kolik Vašich nahrávek z procesu už tam koluje. Nečekaných.

Pytlik Blaha řekl(a)...
7. dubna 2013 v 0:44  

Děkuji za tip. Popravdě mne to nikdy nenapadlo. Jako se podívat.
Tak jsem juknul na JůŤub a koukám 36900 odkazů na Blahu: Mokhtar, Larry, Matt, Sandy... ale na prvních dvanácti stránkách Pytlik žádný. Ale kolikrát jsou to docela pecky. Třeba Ivo Bláha Soliloquy with Marimba.
A nemáte něco konkrétnějšího?

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2013 v 9:59  

7. dubna 2013 0:44

Pokud jste nic nenašel, tak buďte rád, je vidět, že to ještě není taková bomba, ta vaše výuka, nebo máte hodnější žáky, než si myslíte. Vy nakonec ještě budete ten "výborný učitel", co ho všichni hledají.

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2013 v 12:09  

Sedavej uciteli v koute, budes-li vyborny, najdou te?
He he.
Jen kdyby se vedelo, co se to vlastne hleda.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
9. dubna 2013 v 10:05  

Nejlépe by socialisté udělali, kdyby se pana Chládka co nejdříve střepali. Sráží jim svou neodborností hlasy potencionálních voličů. Jeho neodbornost je očividná.

Pobavil jsem se - odkdy ve volbách v ČR rozhoduje něco takového jako odbornost? :)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.