Přečtěte si: Ve třídě bylo jen 14 stupňů, školy musí po dotovaném zateplení šetřit

neděle 7. dubna 2013 ·

Kvůli zateplení některých základních škol v Olomouci se teď musí šetřit na topení. Děti tak ve třídách sedí v šálách a čepicích a drkotají zuby. Učitelé raději ve třídách pouštějí i  přímotopy. Olomoucký magistrát totiž předpokládal, že je jaro a bude hřát slunce. Problémy opatrně přiznávají i ředitelé škol.


Z článku Barbory Taševské v iDNES.cz vybíráme:

"Je paradoxní, že město chtělo ušetřit zateplením a teď nám tu běží denně přímotopy, které jsou zapojené do elektřiny, a o úspoře při jejich používání se nedá mluvit. Jestli si někdo myslel, že školu zateplí a pak bude stačit topit na 20 procent, tak se zřejmě zmýlil," dodává pedagožka.

Problém s vytápěním však podle ní v Olomouci nemá pouze jedna základní škola. "Mluvila jsem s kolegy z jiných škol a problém tam měli taky. Výhradně se to přitom dotklo škol, které minulý rok radnice zateplovala. Někdo ve zkráceném týdnu chtěl stáhnout náklady, tak si řekl, že to ty tři dny děcka vydrží," kroutí hlavou.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2013 v 17:22  

Kdo šetří, ten má za tři. Poručíme větru, dešti? Typický produkt z dílny vládní koalice. Tentokrát z Olomouce. Příště? Naučíme lidí pást se na obecní louce.

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2013 v 22:28  

A co má, prosím vás, vládní koalice společného s tím, že zřizovatelé škol a firmy , které zpracovávaly projekty, jsou kreténi na druhou?

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2013 v 22:36  

Hodně. Stačí mrknout na to, kdo v Olomouci vládne. V této republice se i hluchoněmý a slepý stane zdravým. Šetřit se prostě musí.

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2013 v 7:19  

Nevím, jak byly konkrétně zpracovány projekty zateplení v OLomouci. Ale když to srovnám s projektem zateplení, který znám, tak jedním "z výstupů" projektů je úspora energie. Další bod projektu říká, že nesplnění výstupů znamená vrácení dotace.
Že bude letos zima o dva tři měsíce dělší než obvykle, to byrokracie v době globálního oteplování nebere v úvahu.
Takže já bych spíš viděl problém v evropské unii a způsobu realizace jejich projektů

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.