Terry Freedman: Úžasné projekty Web 2.0

čtvrtek 18. března 2010 ·

Pánové Vít Pátek a Jiří Fraus nás vyprovokovali k zahájení série příspěvků a článků o tom, co kvalitního můžeme získat bezplatně online. Dnes nabízíme přehled Terry Freedmana, který jako editor představuje 87 online projektů.


Bezplatná 121stránková e-kniha z příspěvků 94 autorů je ke stažení na webu autora. Každý projekt, popsaný v knize, má stanovené cíle, vymezené na úrovni třídy nebo věkového rozpětí, odkazy na další údaje o projektu a tipy pro učitele.

2 komentářů:

Vít Pátek řekl(a)...
23. března 2010 v 15:44  

Poctivě jsem prostudoval.
Mám dotaz pro znalejší a informovanější:
Změřil nebo alespoň odhadl někdo, kolik promile z vytváření kompetencí, vyžadovaných od absolventa základní či střední školy RVP, ale i reálným životem, využití těchto prostředků efektivně pokrývá? A ani to nemusí být na české škole, pro začátek stačí na anglicky mluvící.

portál pro základní a střední školy řekl(a)...
26. dubna 2010 v 6:51  

Proč jen promile? Web 2.0 aplikace a služby už dnes dominují nad těmi desktopovými i nad dalšími médii, jako jsou třeba knihy či televize. Tedy reálnému životu jsou určitě blíže ;-) Zkuste nám naopak odpovědět, proč by tedy vzdělávací strategie využívající Web 2.0 měly mít menší efektivitu, než ty klasické?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.