31. 3.: Konference Maturitní zkouška, rozcestník českého vzdělávání

čtvrtek 18. března 2010 ·

"Dejme šanci české vzdělanosti", tak zní motto Maturitního informačního veletrhu pro zástupce fakult českých vysokých škol. Při příležitosti jejich setkání se uskuteční tisková konference za účasti ministryně Miroslavy Kopicové.



MÍSTO:
Konferenční centrum CITY
Na Strži 63/1676
Praha 4

Kromě rektorů, děkanů, proděkanů a dalších akademických pracovníků, odborníků na vzdělávací politiku, na konferenci vystoupí zahraniční experti na přechod mezi středoškolskou a vysokoškolskou úrovní vzdělávání, mj. Matevž Bren z Univerzity v Mariboru a děkan Filozofické fakulty Univerzity v Ljubljani Valentin Bucik. Konferenci zaštítí Miroslava Kopicová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.

Ožehavé otázky směřování českého vzdělávání, kvality absolventů středních škol a dalšího vývoje škol vysokých budou tématem nejen konference samotné, ale i dalších přidružených diskusí a kulatých stolů. Součástí veletrhu bude navíc i prezentace stávající podoby připravované státní maturity spolu s ukázkami jednotlivých zkoušek.

Tisková konference ministryně školství Miroslavy Kopicové proběhne v rámci veletrhu ve 14:45 v prostorách Červeného sálu Konferenčního centra CITY.

Veletrh proběhne ve čtyřech sekcích:

1.       REFERÁTY konference Maturitní zkouška, rozcestník českého vzdělávání,

2.       PREZENTACE
problematika maturit očima vyšších odborných a vysokých škol,

3.       DEMONSTRACE
průběh maturit, zkušební dokumentace, zabezpečení, hodnocení, prezentace výsledků,

4.       DISKUZE kulatý stůl k tématům připraveným i k těm, která vzniknou v průběhu veletrhu.

Kontakt a organizační zajištění veletrhu:

Kateřina Pfauserová
tel: 224 507 230

Petr Habáň
tel: 602 655 036
e-mail: haban@cermat.cz

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. března 2010 v 6:37  

Oslavná konference na zvolené téma akademické obce učitelské bude prý zahájená arií z Prodané nevěsty, která bude znít jako sound track v průběhu veškerého jednání a při přednesu jednotlivých referátů. Role v téhle komické opeře jsou už předem rozděleny (Mařenka-ministryně školství, Kecal-kdokoliv z CERMATu, veselá chasa na vesnické návsi-zástupci fakult českých vysokých škol).

Anonymní řekl(a)...
18. března 2010 v 11:24  

To jako "Proč bychom se netěšili, když nám CERMAT testy dá?"
To si děláte srandu nebo co?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.