Průzkum: Výuka on-line se podle rodičů zlepšila, spokojeno 40 procent

pondělí 25. ledna 2021 ·

Kvalita distanční výuky na podzim byla podle víc než poloviny rodičů školáků lepší než loni na jaře. Celkově s ní ale bylo spokojeno jen 40 procent rodičů. Tři čtvrtiny žáků měly podle nich při výuce na dálku malou motivaci k učení. Okolo desetiny dětí mělo na podzim potíže s technickým vybavením nebo připojením k internetu. Vyplývá to z výsledků výzkumu společnosti PAQ Research, který v projektu Život během pandemie pro organizaci Učitel naživo a ministerstvo školství udělala agentura NMS. ČTK o tom informoval ředitel odboru komunikace ministerstva školství Ondřej Macura. 



Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
25. ledna 2021 v 9:29  

Když děcko sedí u kompu tak nezlobí, ba dokonce někdy ani nechce jíst. Ušetřeno.

MM řekl(a)...
25. ledna 2021 v 17:06  

"Až 77 procent dětí je podle rodičů k učení při distančním vzdělávání méně motivovaných. Ministerstvo se proto... chystá aktualizovat doporučení pro učitele...
Je dobře, že 77 procent rodičů sebekriticky přiznalo, že nedokážou děti k učení motivovat.
Proč se tedy ministerstvo nesoustředí především na ně?

BP řekl(a)...
25. ledna 2021 v 17:56  

A jak jinak je můžeme motivovat, než tím, že jim nebudeme mazat med kolem pusinek, ale začneme je hodnotit podle skutečného přístupu k úkolům?

Anonymní řekl(a)...
25. ledna 2021 v 20:17  

BP

To je dnes pomalu "trestný čin". Učitelé se stále musí ohýbat a už se za překážkou nedokážou ani narovnat. Tlak rodičů, zřizovatele, ČŠI,... začíná být mnohdy neúnosný. Konkurence obrovská, protože do školství se vbrzku nahrnou známí, známí známých, známí a rodinní příslušnici starostů, primátorů a různých pohlavárů. Samozřejmě všichni bez pedagogického vzdělání. Říká se tomu papaláštví a je to nádherně vidět v současnosti při očkování proti koronaviru, kdy jsou předem naočkováni lidé mimo pořadí ve věku klidně pod 50 let.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.