Julie Hrstková: Návrat prvňáčků lemují nejasnosti

čtvrtek 12. listopadu 2020 ·

„Prvňáčci a druháčci se příští týden vrátí do škol. Jde jednoznačně o dobrou zprávu, kterou bohužel doprovází řada jiných, jež pozitivní nejsou. O to víc ale popisují realitu, ve které žijeme. Pokud to vezmeme postupně, musíme začít hned na nejvyšší úrovni, tedy u premiéra,“ píše Julie Hrstková pro Hospodářské noviny. 


Julie Hrstková (repro ČT)
Hrstková také píše: 

Byl to právě Andrej Babiš, kdo včera hned dopoledne jako první oznámil veřejnosti datum návratu nejmenších žáků do škol. Evidentně si nemohl nechat ujít první příležitost po mnoha týdnech, kdy konečně mohl světu oznámit něco pěkného, přičemž nákup dalšího štěňátka do rodiny Babišových se nepočítá. Následně svolaná tisková konference ministrů zdravotnictví a školství tak prvenství premiéra neohrozila. Přitom na podzim, poté co se premiér pletl či rozporoval rozhodnutí ministra zdravotnictví, sám prohlásil, že odborné věci nechá odborníkům. Nechal. Do první vhodné příležitosti. 

Zadruhé ministři vůbec nevysvětlili, co je přimělo k souhlasu s návratem nejmenších dětí do škol a proč se rozhodli, že i když se bude i nadále Česká republika podle nového systému resortu zdravotnictví nacházet v nejvyšším stupni rizika, budou moci nejmenší žáci chodit do školy. Když totiž v říjnu obhajoval ministr školství Robert Plaga přechod na distanční výuku, uvedl, že jde o nutnost z hlediska epidemiologické predikce a možných variant, které by mohly vyústit v katastrofu. Teď se zřejmě katastrofy nikdo nebojí. 


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.