První stupeň se 2. listopadu do lavic nejspíše nevrátí, připustil Prymula

čtvrtek 22. října 2020 ·

Ačkoliv dřív ministr zdravotnictví Roman Prymula sliboval, že se 2. listopadu žáci prvního stupně základních škol bezpodmínečně vrátí do lavic, dnes připustil, že k této možnosti nedojde. Po jednání vlády oznámil, že má v návratu první stupeň prioritu, ale situace bude záviset na vývoji epidemie koronaviru. Nejdříve by se do škol mohli vrátit jen žáci prvních a druhých tříd. Informuje iDNES. 


Roman Prymula (mzcr.cz)
Školy kromě mateřských a speciálních jsou od 14. října uzavřené a děti se učí na dálku. Prymula dosud tvrdil, že 2. listopadu se bezpodmínečně obnoví prezenční výuka dětí z prvního stupně základních škol. Ministr školství Robert Plaga naopak už dříve připustil, že pokud by se situace nelepšila, tak se ani mladší děti do škol vrátit nemusí. 

„Bude nutné to posoudit v kontextu celé situace. Může dojít k tomu, že budou do systému vráceny třeba jen první, druhá třída. Uvidíme podle dat, která budou k dispozici. Každopádně je to první priorita z hlediska otevírání opatření, která tady budou,“ řekl dnes Prymula. 


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 2:51  

Administrativa Andreje Babiše dosud důsledně tajila data o nákaze a strategii vlády, jak chce v boji s covid-19 dál postupovat. Pod tlakem dnes zdravotničtí statistici oficiálně zveřejnili data, kde se lidé nejčastěji nakazili.

Z nich je zřejmé, že základní školy, které kabinet zavřel, byly mnohem menším zdrojem nákazy, než například pracoviště či domácnosti. Ostatně například v sousedním Německu jsou školy dál otevřené.

Duškův úřad pod tlakem poprvé zveřejnil data o zdrojích nákazy. Školy, které vláda zavřela jako první, na prvních třech místech nejsou. Kde se lidé nakazili podle oficiálních čísel nejčastěji?

https://neovlivni.cz/oficialni-data-kde-se-lide-nejcasteji-nakazili/

Advokát Petr Němec dnes (22.10.220) odeslal trestní oznámení na premiéra Andreje Babiše a Adama Vojtěcha kvůli situaci s epidemií covid-19, v níž se ČR ocitla...

Oznamovatel má za to, že skutečnost, že musel být vyhlášen nouzový stav a že fakticky došlo k masivnímu šíření koronaviru (SARS CoV-2) a nárůstu nemocných s nemocí COVID-19, nasvědčuje, že mohlo dojít k vážným pochybením úřadů (státních orgánů) a konkrétních úředních a jiných osob, když se dané situaci nepodařilo předejít...

situace na podzim roku 2020 je zcela odlišná. Výsledkem jarního nouzového stavu mělo být poučení z krize a snížení pravděpodobnosti další krize (respektive předejití hrozbě akutního stádia krize). Česká republika zvládla první vlnu koronaviru ve světovém srovnání dobře, a mnohdy byla dávána i za vzor, když dané nyní ostře kontrastuje se současnou situací, kdy Česká republika patří ve světovém srovnání k nejhůře zasažené zemi (a to doslova). Oznamovatel má za to, že z pohledu krizového řízení je důvodné se domnívat, že současný epidemický stav v České republice není dán specifickými přírodními, klimatickými, kulturními, zdravotnickými, demografickými či jinými podmínkami, ale je toliko výsledkem krizového řízení odpovědných orgánů a osob.

Dané je zjevně patrné z porovnání s jinými zeměmi Evropské unie...

https://neovlivni.cz/co-stoji-v-trestnim-oznameni-na-premiera-za-covid/

HAMÁČEK CHCE TAJIT DALŠÍ INFORMACE O EPIDEMII

Ministerstvo vnitra nachystalo novelu, která má omezit právo veřejnosti na informace například o vývoji epidemie. Už nyní se přitom především resort zdravotnictví pokoušel data o situaci tajit.

Na chystanou novelu krizového zákona upozornil server iRozhlas: “Novela krizového zákona, kterou připravuje ministerstvo vnitra, má omezit, na co se občané mohou státu ptát. Vláda by navíc nově mohla prodlužovat lhůty k poskytnutí informací – teoreticky až na dobu po odeznění krize”.

https://neovlivni.cz/hamacek-chce-tajit-dalsi-informace-o-epidemii/

PRYMULA SLÍBIL ZVEŘEJNIT STRATEGII. TEĎ PŘIZNAL, ŽE NEMŮŽE

https://neovlivni.cz/prymula-slibil-zverejnit-strategii-ted-priznal-ze-nemuze/






tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 9:23  

PRYMULA S FALTÝNKEM VYFOCENI V NOCI, JAK VYCHÁZÍ Z RESTAURACE

https://neovlivni.cz/prymula-s-faltynkem-vyfoceni-v-noci-jak-vychazi-z-restaurace/?fbclid=IwAR0uMBWSfcf_t8_mH_Ugi4ek-H5Xensla5sweK90JCs2L2TNz8CwKHq04ZE

tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 11:02  

Myslíte, že se v Česku může stát premiérem, ministrem školství, vnitra, zdravotnictví apod. i ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA?

J.Týř

Eva Adamová řekl(a)...
23. října 2020 v 14:02  

Tak nevím, jestli může ministra zdravotnictví šíleně smuná princezna, ale žádný princ na bílém koni to nechce vzít, to by musel být šílený.

tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 19:28  

Poslední přání Horymíra bylo projet se na Šemíkovi. Když mu to dovolili, zašeptal mu něco do ucha, nasedl, třikrát objel nádvoří, pak na Šemíkovi přeskočil hradby Vyšehradu a sr... si to k Neumětelům.

(Staré pověsti české)

tyrjir řekl(a)...
23. října 2020 v 19:35  

Vyšehrad, to je legendární místo.

Neviditelní - seriál ČT z roku 2014
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10614999031-neviditelni/dily/starsi/

Doporučuji pro distanční výuku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.