Děti kvůli epidemii přijdou i o kroužky

sobota 10. října 2020 ·

Po škole hned domů. Přestože vláda nakonec nezrušila výuku na 2. stupni a na prvních stupních se pokračuje beze změn, zákaz školních kroužků ochudí děti i o část vzdělávacích podnětů. Kromě toho se na dva týdny ruší i školní kluby a starší žáci mají hned po obědě chodit domů. Zachovány budou jen družiny pro ty nejmladší školáky. Reportáž přináší Právo. 


Řada škol pojímá odpolední programy jako neformální vzdělávání, které děti obohacují, ale podle vlastního výběru a zábavnou formou. „Pro školku a žáky 1. a 2. tříd jsme měli kroužky angličtiny, pro starší rovněž jazykové kroužky, ale i přírodovědné, matematické a sportovní,“ popsal Právu ředitel ZŠ a MŠ Milotice na Hodonínsku Anton Ivánek. 

Také ředitel ZŠ Pečky na Kolínsku Luboš Zajíc má za to, že bez kroužků bude vzdělávací servis pro děti ochuzen. „Určitě jsou kroužky pro děti zajímavé, je to možnost, jak rozvíjet schopnosti i mimo výuku. Do systému to rozhodně patří, ale teď to nejde,“ sdělil Právu. Oblíbená byla například robotika. Kroužky jsou zakázány už od pátku coby volnočasová aktivita, a to napříč ročníky. 



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.