Nákazu šíří mladí Evropané. V Lancashire jim vzkazují: „Nezabíjejte svou babičku!“

středa 9. září 2020 ·

Mezi mladými lidmi odstartovala druhá vlna nákazy ve Španělsku i ve Francii. A další evropské země se obávají podobného scénáře s tím, jak se opět otevírají školy. Včera šli do lavic studenti v Bavorsku, příští týden se vrátí Italové. Blíží se i začátek dalšího semestru na evropských univerzitách. Tématu se věnuje MF DNES.



„Počty nakažených stoupají a viděli jsme v jiných zemích, kam to vede,“ varoval britský ministr zdravotnictví Matt Hancock. Lidé mezi 20 a 29 roky podle něj tvořili nejméně třetinu všech osob, které se v Británii nakazily minulý týden. Přední epidemiolog Jonathan Van-Tam uvedl, že lidé nebezpečí podceňují, chovají se „až příliš uvolněně“...

„Dlouho se snažili dodržovat pravidla, teď mají pocit, že opět mají právo na zábavu,“ míní francouzský epidemiolog Martin Blachier Zkušenost z Británie i Francie také říká, že ještě na jaře přibývalo nových případů především v chudších oblastech, s nižšími příjmy a méně dostupnou lékařskou péčí. Teď je to jinak. Virus se šíří v movitých čtvrtích. „Nákaza je na vzestupu mezi bohatými mladými lidmi,“ potvrdil ministr Hancock.
V některých městech, jako je třeba Preston v hrabství Lancashire, tvoří mladí až polovinu všech nakažených, to už vzbudilo značnou odezvu. Městská rada se je pokusila oslovit sloganem „nezabíjejte svou babičku“.


Celý text naleznete v MF DNES

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
9. září 2020 v 15:27  

Nezabíjejte svou babičku. Choďte (v roušce) do školy plné lidí z celého širého kraje, kteří jezdí do školy v narvané mhd, mají sourozence na jiných školách a jejichž rodiče pracují v nemocnicích a v supermarketech.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.