Ministerstvo: Ředitel školy nesmí roušky nařídit. Hygiena tvrdí opak

úterý 1. září 2020 ·

Mít roušky, nemít roušky, váhali ještě včera mnozí ředitelé škol. Pražská hygienická stanice jim včera rozeslala stanovisko, že nošení roušek ve školách zatím nenařizuje a že je „plně v kompetenci škol, zda doporučené opatření ve škole nařídí“. To je však v rozporu s ředitelskými pravomocemi a potvrzuje to i ministerstvo školství. Informuje deník Právo.



Třeba na webu jedné z pražských škol se ještě v pondělí dopoledne ředitel omlouval rodičům, že škola nedodala jasná pravidla fungování, protože podmínky se neustále mění. A i další ředitelé ještě odpoledne nebyli schopni dodat podrobnější informace. Nad situací kroutil hlavou i šéf Asociace ředitelů ZŠ a ředitel pražské Masarykovy ZŠ v Klánovicích Michal Černý. „Krajská hygienická stanice uvedla, že roušky můžeme nařídit, jenže ministerstvo nám říká, že to nemůžeme nařídit. A podle manuálu se máme řídit doporučením hygieny. Tak si prostě vyberte,“ popsal Právu.



Celý text naleznete v Právu

3 komentářů:

Ivo řekl(a)...
1. září 2020 v 8:16  

...problém se přehazuje jako horký brambor. ...JÁ NIC JÁ MUZIKANT...

jir řekl(a)...
1. září 2020 v 16:55  

Ministr ani neví, že Praha je pro nás tak daleko.

turistao 982 řekl(a)...
2. září 2020 v 11:08  

Nic jsme nerozhodli, za nic neodpovídáme ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.