Jan Stránský: Vychovají roušky z našich dětí vyděšené sociofobiky?

pátek 21. srpna 2020 ·

„Nejsem tak smělý, abych si dovolil hodnotit, zda je zářijový návrat roušek opodstatněný, či nikoliv. Nabízím než pohled rodiče, jehož dcera vstoupí po prázdninách do první třídy. A trochu se bojím, aby koronavirová opatření nezanechala v generaci současných školáků dojem, že je svět zlé místo, kde je člověk člověku zabijáckým vironosičem,“ píše Jan Stránský pro Seznam Zprávy.



Stránský také píše: 

Osobně budu rád, nebudou-li učitelé nutit moje dítě nasazovat si roušku za situace, kdy budou v celém Libereckém kraji (442 tisíc obyvatel) ve věkové kategorii 0-14 let čtyři nemocné děti, což je mimochodem aktuální reálný stav. Skutečně ocením, nebude-li si muset dcera při každém odskočení na záchod nebo společném poledním čekání na knedlíky zakrývat tvář. Budu rád, když docela zásadní část svého dětství stráví v prostředí, kde za každou spolužákovou rýmou nebude cítit riziko. Kde se nebude muset bát Vaška z druhé třídy jen proto, že mu rodiče ke svačině zapomněli přibalit roušku.

Nabídnout za to mohu málo. Snad jen zodpovědnost.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
21. srpna 2020 v 7:15  

Nabídnout za to mohu málo. Snad jen zodpovědnost.

A jakpak vypadá tahleta zodpovědnost pana Stránskýho? Jeho dcera se nebude bát Vaška z druhé třídy bez roušky, podle jejího vzoru se Vaška nebudou bát ani její spolužačky, nakazí se od něj, od nich se nakazí celá první třída a škola se zavře.

Které z takto vzniklých nákladů zaplatí pan Stránský? Odhaduji, že žádný. Některá zodpovědnost je zadarmo.

Petr Portwyn řekl(a)...
21. srpna 2020 v 11:10  

Paní Silvie

Zodpovědnost přece ponese škola, to nevíte?
Tak je to standard. Dětem svobodu, ale na cizí účet...

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2020 v 22:00  

Popírači roušek jsou sobci na n-tou. Takový sobec bez roušky nakazí staré, nemocné a chronicky nemocné děti.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.