Cesty ke čtenářství + DVD

čtvrtek 29. května 2014 ·

Budou naše děti čtenáři?

Publikace je určena těm, koho zneklidňují tzv. nečtenáři a otázky čtenářské gramotnosti. Důležité podněty pro práci s dětmi tedy přinese studentům středních pedagogických škol a oboru Učitelství pro mateřské školy na pedagogických fakultách, učitelům mateřských i základních škol a rodičům. Zkušená literární teoretička a publicistka předává svoje cenné zkušenosti a doporučení pro podnícení zájmu dětí o čtení a k prohloubení jejich čtenářských dovedností.

Důležitou součástí knihy je DVD, jež zahrnuje ukázky z ojedinělého dokumentu Vyprávějte si s námi! o čtenářském vývoji devíti dětí a mladých lidí ve věku od 3 do 21 let.

V knize a na DVD najdete:
- ukázky tvořivé hry malých předčtenářů v mateřské škole
- rozhovory s dětmi a jejich aktivity ve světě pohádek, zpěvu, pohybu a kresby
- zamyšlení, co dítě ke knize přivádí a co ho od ní odvádí
- úvahy o křižovatce školáka-čtenáře, diváka a tzv. multimediálního hráče


Doporučená cena 269 Kč. Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz

Ukázky stran: 





0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.