Lidovci chtějí uzákonit učení na dálku nejen v krizové situaci. Vláda je proti

úterý 21. července 2020 ·

Jeden z autorů návrhu, lidovecký místopředseda sněmovního výboru pro vzdělávání Jiří Mihola, vysvětluje, že by školy měly mít tři možnosti - učit jako obvykle ve třídách, učit on-line na dálku nebo obě možnosti kombinovat. Konkrétní pravidla pro distanční výuku by podle něj mělo stanovit ministerstvo školství. On-line výuka by tak v budoucnu měla být možná i v běžném režimu, nejen v krizové situaci. Informují Hospodářské noviny.



Jiří Mihola (psp.cz)
"V žádném případě nechci nahradit výuku ve třídě tou on-line. Také chodím se studenty na exkurze, ale neznamená to, že musíme být v terénu pořád," uvedl Mihola, který působí na Masarykově univerzitě. Vyučování on-line vidí jako vhodný doplněk nynější praxe. "Ukázalo se, že některé žáky vedla krize k větší samostatnosti. Proto chci, aby školy takovou možnost ze zákona měly," říká Mihola. Návrh by podle něj mohl pomoct handicapovaným nebo jiným žákům, pro které je každodenní docházka do školy komplikovaná.

Vláda ale s návrhem nesouhlasí. Obává se toho, že by školy začaly učit pouze na dálku a děti by pak do nich vůbec nemusely chodit. "Distanční, případně kombinované vzdělávání by mělo být u základních škol spíše doplňkem k denní formě," píše vláda ve svém stanovisku. 


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.