Známky budou. Učitelé ale přimhouří oko, řeší hlavně problém s dětmi, které se na to „úplně vykašlaly“

pondělí 1. června 2020 ·

Podle šéfa Asociace ředitelů ZŠ Michala Černého učitelé přísní nebudou. „Z dřívější ankety mezi řediteli vím, že máme tendenci být hodně shovívaví. Řešíme jen dilema, jak přistoupit k dětem, které se na to během krize úplně vykašlaly, i když se zapojit mohly,“ řekl Právu. V jeho Masarykově škole v Praze-Klánovicích má pět problematických případů mezi 600 žáky, ale v jiných regionech to může být větší potíž. „Rodiče buď vůbec nekomunikují, anebo nám prostě řeknou, že syn pracuje na baráku,“ přiblížil.



Dilema je to hlavně ve chvíli, kdy by mohlo jít o propadnutí. V tom případě se snaží rodiče přimět k alespoň nějaké spolupráci, aby se dalo dopracovat aspoň ke čtyřce. Přestože řada škol během krize od známkování upustila a spíš než správnost výsledků hodnotila snahu, povětšinou budou předměty oznámkovány. Podle Černého bude slovní hodnocení kvůli jeho náročnosti pro učitele maximálně na desetině škol. „Jestli to někomu za to stojí, že to budou dělat, tak před nimi smekám,“ řekl Černý.

Šéf Unie školských asociací Czesha, která zastřešuje střední odborné školy, Jiří Zajíček se také domnívá, že ohledně známek na vysvědčení „není důvod k radikální revoluci“. „Myslím si, že to budou brát lidsky všichni. Ale kdo nebude plnit své povinnosti, tomu šlápneme za krk jako za běžných okolností. Pokud měl podmínky, tak co s ním?“ řekl Právu.


Celý text naleznete v deníku Právo

1 komentářů:

Beny řekl(a)...
1. června 2020 v 11:16  

Hlavně, že MŠMT posvětilo nicnedělání lenochů informací o způsobu hodnocení.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.