Roušku si školáci přinesli, ochranný štít dostali ve třídě. Druhý stupeň by škola nezvládla

středa 27. května 2020 ·

Do dačické základní školy v Komenského ulici v pondělí dorazilo 188 dětí z celkového počtu 305 žáků prvního stupně. „Stanovili jsme pravidla pro příchod dětí. Otevřeli jsme tři vchody a školákům jsme předem poslali pokyny, aby věděli, kudy se do školy dostanou,“ uvedla ředitelka školy Eva Macků v reportáži Deníku. „Snažili jsme se, aby dopolední výuku měly na starosti vždy třídní učitelky. Ty se potom odpoledne musí dále věnovat distanční výuce dětí, které zůstaly doma,“ dodala ředitelka. Děti si do školy přinesly roušku a čestné prohlášení o bezinfekčnosti. Ve třídě pak dostaly ochranné štíty.



Výuka žáků bude probíhat v jiném režimu, než na který byli dosud zvyklí. Nebude zvonit a zaměří se pouze na některé předměty. …

Problém nastane, pokud za podobných podmínek bude ministerstvo školství trvat i na výuce žáků druhého stupně ještě v tomto školním roce. „Nebudeme pro ně mít místo. A protože osm zaměstnanců máme z rizikových skupin, tak je ani nebude mít kdo učit,“ myslí si Eva Macků.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.