Má smysl otevření druhého stupně? A zvládnou to školy?

středa 27. května 2020 ·

„Abych řekl pravdu, ten poslední krok, otevření druhého stupně, nás ředitele škol, trochu překvapil. Nějakým způsobem dveře školy otevřeme, ale v téhle chvíli vůbec netuším, jak,“ řekl šéf Asociace ředitelů ZŠ Michal Černý v pořadu Události komentáře ČT. Ministrovi školství by za otevírání škol a komunikaci dal známku dvě minus. Spolu s Černým diskutoval Robert Plaga a předseda Fóra rodičů Petr Chaluš.



Michal Černý v pořadu Události komentáře


„Jsme teď ještě plní adrenalinu z otevření prvního stupně, máme radost z toho, jak se nám to podařilo a tenhle nový krok, teprve začínáme vstřebávat. Je otázka, jak se s tím popasujeme, co konkrétně s těmi dětmi budeme dělat, kdo ty děti bude učit, respektive, kdo se s nimi bude potkávat. Snažíme se v tom teď najít smysl,“ řekl také Černý.



Celý pořad naleznete zde
Text na webu ČT naleznete zde

3 komentářů:

Náplava řekl(a)...
27. května 2020 v 9:33  

Dobrý den, proč reagujeme na články ve zprávách a neurčité informace z tiskové konference? Nebyla by slušnost, prvně o tom informovat ředitele škol a potom to zveřejnit?

MM řekl(a)...
27. května 2020 v 10:36  

Jen tak mimochodem, aby mohli žáci 6. až 8. ročníků ZŠ a 1. až 3. ročníků SŠ, muselo by se zrušit právně závazné opatření MZ ČR platné od 25. 5. do odvolání, které těmto žákům osobní přítomnost ve škole výslovně zakazuje.
Rozhodne-li teď ředitel v duchu Plagovy nejnovější fantasmagorie (podepřené na stránkách MŠMT jakýmsi nezávazným textem), zachová se protiprávně.

Anonymní řekl(a)...
27. května 2020 v 11:10  

Žáci druhého stupně a 1.-3. ročníků SŠ se do školy přece nejdou učit, jdou si tam pokecat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.