Na děti se těší, ale koronaviru se bojí

úterý 5. května 2020 ·

„I mezi pracovníky školek jsou například onkologicky nemocní, pacienti s cukrovkou nebo prostě lidé, kteří mají doma někoho vážně nemocného. Zajistit proto provoz tak, aby byl pro všechny bezpečný, bude těžké,“ řekla Právu ředitelka mateřské školy v Soukenické ulici v Brně Dana Vojtková. Zdůraznila, že ředitelé nemají přesné pokyny od vlády, jak mateřinky otevřít. Jde spíše o doporučení.



Navíc každá ze školek řeší jiné problémy. Proto ředitelky konzultují další postup s hygieniky, svými zřizovateli, tedy zástupci radnic, s kolegy učiteli a také s rodiči.

V Brně je okolo 120 školek a zájem rodičů o to, aby se otevřely ještě před letními prázdninami, se různí. V některých o to minulý týden stála polovina rodičů. Jinde to ale byla jen pětina. To se ještě počítalo s tím, že děti budou muset mít roušky a budou muset dodržovat dvoumetrovou vzdálenost mezi sebou. Tak přísná opatření nakonec vláda nepřijala, takže režim ve školkách bude mnohem uvolněnější. Například ředitelka Mateřské školy Jedovnice na Blanensku Jitka Kučerová předpokládá, že zájem rodičů se díky zrušení povinnosti nosit roušky ve školkách podstatně zvýší. 


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.