Kde budou učit třídní, nastoupí až 80% žáků. Jinde jen čtvrtina

čtvrtek 21. května 2020 ·

„Tam, kde nejdou učit do škol třídní, po čemž ty děti a rodiče touží, nastoupí něco kolem čtvrtiny žáků. To jsou ti, jejichž rodiče nutně potřebují poslat děti do školy, a možná pár dalších. Ale pokud budou ve školách působit třídní učitelé, tam je návrat podstatně větší, mezi 70 až 80 procenty,“ řekl Právu šéa Asociace ředitelů ZŠ Michal Černý. Podle odhadu ministerstva školství by se do škol mohlo vrátit kolem poloviny mladších žáků, kteří budou ve školách rozmístěni po 15členných skupinkách a přidělený kantor s nimi bude probírat to, co se zbylými dětmi v rámci výuky na dálku. 



„Rodiče zajímá jako první: budou tam třídní učitelé, nebo nebudou?“ popsal Černý. Připustil, že nyní se po škole vlastně hlavně žádá naplnění její socializační role.

„Oproti často tradovaným mýtům o české škole se dětem po škole a učitelích stýská, byť asi budou výjimky. I u těch deváťáků jsme viděli jakousi nostalgii,“ poznamenal.


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.