Žáci doma: Stýská se mi, říkají mladší. Pomáhám našim, aby přežili, líčí student

sobota 25. dubna 2020 ·

Společnost Kalibro, jež se zaměřuje na testování školních znalostí a na průzkumy ve vzdělávání, zkoumá i současnou výuku na dálku. Kromě učitelů a rodičů se ptají také dětí na jejich pocity. A u těch z prvního stupně se nejčastěji opakuje jedna věta: "Stýská se mi." Ti starší mají strach, jak zvládnou přijímačky či maturitu. A někteří místo učení musejí pomáhat rodičům. Informuje online deník Aktuálně.



Dětem se stýská po kamarádech, spolužácích, ale i paní učitelkách, vychovatelkách nebo asistentkách, dokonce i "po školním režimu". "Stýská se mi po paní učitelce, protože máma je víc přísná," napsal Kalibru jeden z žáků.

Málokdo by před pár týdny tušil, že se v dotaznících budou objevovat odpovědi jako "Těším se, až karanténa skončí a půjdu do školy." "Moc mě škola takhle nebaví, už chci, aby začala zase normální výuka."

Dětem také moc nevyhovuje učení s rodiči, neboť neumí látku tak dobře vysvětlit jako paní učitelka. "Žiju s mamkou sama. Mamka není pedagog a někdy to od ní nechápu. Chtěla bych on-line hodiny s paní učitelkou, děkuji," píše jedna žačka. Další popisují, že nemají doma tiskárnu a musí čekat, až jim materiály dovezou rodiče večer z práce a tím neustále musí něco dohánět.

Někteří bojují se samostudiem, kázní a sklonem k prokrastinaci, dobrovolně by přivítali raději "bič" v podobě povinné docházky do školy. "Všechno se mi zdá těžké, do učení se mi vůbec nechce, maminka mne musí nutit, abych se učil, učení na dálku mne nebaví," shrnuje to jeden z nich.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
25. dubna 2020 v 9:55  

Nechci propagandu, chci výsledky.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.