Děti poslat do škol. A na vakcínu se neupínejme, říká lékař a poslanec Špičák

pondělí 27. dubna 2020 ·

Utažený život v Česku polevuje. „Ale mělo by to být ještě rychlejší, hlavně ve školách,“ říká lékař Julius Špičák, jeden z autorů otevřeného dopisu Výzva jedenácti, v němž lékaři z Univerzity Karlovy vybízejí k dřívějšímu rozvolnění nynějších restriktivních opatření. Rozhovor přináší iDNES.



Julius Špičák (psp.cz)
Špičák je nejen přednostou kliniky v IKEM, ale zároveň poslancem za ANO. Do škol by poslal všechny děti, s čímž zatím ministerstvo školství řízené jeho kolegou z hnutí Robertem Plagou nepočítá.

Podrobně taky sleduje snahy o vývoj léku a vakcíny. Až bude hotová, nechá se sám očkovat. „Ale neupínejme se k vakcíně jako k nějakému absolutnímu řešení. Nespasí nás, protože žádná vakcína není stoprocentně účinná. Ani ta proti chřipce. Až se objeví, vynoří se samozřejmě i její popírači. To je teď velmi moderní,“ očekává.


Celý rozhovor naleznete zde

4 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
27. dubna 2020 v 11:14  

Přečetl jsem si celý rozhovor. Je o ničem. Žádný argument, žádná relevantní informace. Názor politika.

Jana Maříková řekl(a)...
27. dubna 2020 v 12:34  

Spíš poslanec než lékař.

Nowak řekl(a)...
27. dubna 2020 v 16:54  

Ono je vůbec otázka, kolik z těch 11 lékařů, kteří vystoupili, nahání politické body - viz rektor Zima, který se nejspíš chystá kandidovat na prezidenta.
Když břišní chirurg upozorňuje na problémy se zdržením operací a vyšetření, tak má pravdu. Ale chce rozhodovat i o školství a vzdělávání. Co řekne, až mu budem mluvit do chirurgie?
A říkat, že vakcinace nemusí být účinná jako např. u hcřipky, není zrovna odborné. Virus chřipky je vyjímečně proměnlivý, to není typický příklad.Vakcíny zpravidla fungují, ale spíše je riziko, že žádná vakcína třeba nebude.

Anonymní řekl(a)...
27. dubna 2020 v 17:43  

Jo,jo. Politika je fakt fuška. A mám obavy, že se tam hrnou i ti z druhé a třetí ligy, hlava nehlava.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.