Projekt Trenéři ve škole chtějí další části Prahy

sobota 7. března 2020 ·

Pilotní projekt Trenéři ve škole spustili organizátoři začátkem školního roku v základních školách Prahy 6. Nyní ho chtějí i další městské části. Magistrát se chystá koncept podpořit finančně. Informuje MF DNES.



Přednášející z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy (FTVS UK) na včerejší diskusi poukázali na to, že tři čtvrtiny českých dětí nedosahují denního doporučeného množství pohybové aktivity. A podle studie, na které fakulta pracovala, odborníci zjistili, že z jimi testovaného vzorku dětí měla problém s nadváhou a obezitou pětina chlapců a desetina dívek. Dalším zjištěním bylo, že více než polovina z nich tráví přes čtyři hodiny denně u televize a počítače. Odborníci upozornili, že tělesná aktivita zlepšuje motoriku, zdraví a vývoj dítěte. A je prokázáno, že pohyb se přímo podílí na budování centrálního nervového systému a pozitivně ovlivňuje rozvoj pozornosti, paměti, myšlení, plánování a dalších dovedností.

Za to, že mají děti málo pohybu, ovšem nemohou jen jejich rodiče, ale i školy. Jen třetina učitelů na prvních stupních základních škol má totiž kvalifikaci v oblasti tělesné výchovy.


Celý text naleznete v MF DNES

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
7. března 2020 v 17:09  

sport do škol nepatří,to je profesionální záležitost každého jednotlivce,škola se má zabývat tělovýchovou a zdravým životním stylem.....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.