Vedení Zlína nabádá ředitele základních škol, aby kvůli koronaviru v pondělí vyhlásili volno

pátek 6. března 2020 ·

Zlínský magistrát doporučil základním školám, které zřizuje, aby na pondělí 9. března vyhlásily ředitelské volno. Jde o opatření před novým koronavirem. V celém kraji totiž tento víkend končí jarní prázdniny a dá se předpokládat, že se řada lidí bude vracet z dovolených v rizikových oblastech. V ostatních velkých městech se zatím podobné opatření nechystá. Informuje iDNES.



Žáci a studenti škol ve Zlínském kraji, kteří byli o jarních prázdninách v některé ze zemí, v nichž se šíří onemocnění COVID-19, mají zůstat v domácí karanténě. V největší míře se to týká návratů z lyžařských zájezdů do Itálie.

„Apelujeme na rodiče, aby situaci nepodcenili. Navrhli jsme ředitelům škol ve Zlíně, které zřizujeme, aby v pondělí vyhlásili ředitelské volno,“ uvedla městská radní odpovědná za školství Kateřina Francová. Záleží na rozhodnutí každého z ředitelů, zda možnost využije. Je ale velmi pravděpodobné, že to bude většina. 


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

renives řekl(a)...
7. března 2020 v 2:19  

To je super! Sleduji pokyny zodpovědných činitelů a nabývám přesvědčení, že současná válka by se vedla způsobem, že by velitelé "nabádali".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.