Plaga: Letní prázdniny se krátit nebudou, zavření škol na měsíc zvládneme

čtvrtek 12. března 2020 ·

I kdyby školy zůstaly zavřené měsíc, situace se dá podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) zvládnout. Novinkám v rozhovoru řekl, že nepočítá s tím, že by se kvůli opatření ohledně koronaviru zkrátily letní prázdniny.



Robert Plaga (msmt.cz)
V rozhovoru zazní také tyto otázky a odpovědi:

Pane ministře, když by školy zůstaly zavřené déle než dva týdny, posunou se termíny maturit a přijímacích zkoušek na střední školy? 

V tuhle chvíli děláme všechno pro to, abychom byli nachystáni a jedeme podle schváleného harmonogramu. Je ale pravděpodobné, že může dojít k prodloužení termínu takzvaných koronavirových prázdnin a v tu chvíli bychom to museli řešit. Ministr zdravotnictví bude ta opatření vyhodnocovat v průběhu 14 dnů. V návaznosti na tohle vyhodnocení bychom případně přikročili k dalším krokům. Ministerstvo počítá s nějakými scénáři, ale v tuto chvíli je to předčasné.

Jak ty scénáře vypadají? 

To je skutečně předčasné. Je potřeba se podívat na to, jestli budou opatření zesilovat, nebo jestli zůstanou stejná. Nedokážu v tuhle chvíli odpovědět na konkrétní řešení. Scénáře jsou různé od posunutí termínů až po případnou úpravu toho průběhu. Počkejme si na to, jak se to bude vyvíjet a na doporučení ministerstva zdravotnictví. Nebudu si hrát na odborníka na koronavirus.


Celý rozhovor naleznete zde

4 komentářů:

laimes řekl(a)...
12. března 2020 v 10:08  

A PROČ BY SE NEMOHLO V ČERVENCI UČIT?

Q. E. D. řekl(a)...
12. března 2020 v 13:28  

@laimes Protože by nastal konec světa. 😈

BP řekl(a)...
12. března 2020 v 17:08  

Mohlo, ale ne při 40 stupních Celsia ve stínu!

Ivo Mádr řekl(a)...
12. března 2020 v 18:05  

laimes

Doporučuji zřízení 13 měsíce s 0 počtem dnů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.