Po školách už někde zavírají i školky

čtvrtek 12. března 2020 ·

Mateřským školám se zatím plošné uzavírání kvůli novému koronaviru vyhnulo. Na území Prahy jich je 428 a navštěvuje je přes 43 tisíc dětí. Některé městské části nečekají a reagují už nyní samy. Městská část Praha 6 včera odpoledne rozhodla, že své mateřinky od pátku uzavře, i když to bezpečnostní rada hlavního města nedoporučila. „Epidemii koronaviru polovičatá řešení nezastaví. Právě proto, že se na nás obrací stále více rodičů, kteří nerozumějí situaci, nevědí, proč jedno dítě doma mít mají a druhé ne, rozhodli jsme se pro další preventivní opatření. Doporučujeme ředitelům mateřských škol jejich uzavření,“ uvedl Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6. Reportáž přináší MF DNES.



Ondřej Kolář (praha6.cz)
Podle radní pro školství Prahy 6 Marie Kubíkové (ODS) ředitelky školek takový krok jednoznačně podporují. „Navíc ve středu již přišla do školek jen desetina dětí a personál školek potřebuje také být doma se svými dětmi,“ doplnila radní.

Vedení Prahy 9 doporučilo svým mateřinkám, aby vyšly vstříc hlavně rodičům, kteří chtějí nechat své děti prozatím doma. „Za dobu, co děti nebudou ve školce, se v příštím měsíci sníží výše školkovného. A týká se to i dětí, pro které je předškolní docházka povinná,“ přibližuje radní pro školství Zdeněk Davídek (Společně pro Prahu 9). V Praze 11 už fungují mateřské školy v omezeném provozu pro ty rodiče, kteří nemohou nechat své děti doma, k čemuž je radnice vyzvala. Praha 2 avizovala, že není vyloučeno, že se situace s mateřskými školami změní i u nich. Zatím je však neuzavírá.

Podle reportáže deníku Právo zavírají školky například i v Plzni, Rokycanech nebo v Mělníku.


Citované texty naleznete v MF DNES a Právu
Otevřený dopis členům vlády k zavírání mateřských škol naleznete zde

1 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
12. března 2020 v 16:50  

Pedagogická komora doporučuje rozšířit mimořádné opatření o mateřské školy

https://www.pedagogicka-komora.cz/2020/03/pedagogicka-komora-doporucuje-rozsirit.html

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.