Až se zas otevřou školy, rodiče si budou učitelů víc vážit, věří rodiče, kteří učí děti doma

čtvrtek 19. března 2020 ·

"Ale stejně mám trochu deprese z článků, jak koronavirus utužuje vztahy doma s blízkými. My tedy máme už po obědě spíše ponorkovou nemoc," říká v reportáži Hospodářských novin matka dvou školáků Markéta. Věří, že situace nebude trvat déle než nutných pár týdnů. A také že někteří rodiče přehodnotí pohled na učitelskou profesi. "My si našich učitelů vážíme, máme výborné vztahy. Ale mnozí rodiče to tak nemají. A věřím, že až se zase otevřou školy, spousta rodičů si bude učitelů vážit tak, jak si zaslouží," dodává Markéta.



Halka Horká žije s manželem a dvěma školáky v malé obci Zbýšov na jižní Moravě. Už několik dní se každé ráno stává nedobrovolně domácí učitelkou dcery Halky, která chodí do druhé třídy, a páťáka Hynka. "Od začátku jsem nastavila budíček na osmou, abychom dodržovali rytmus. Dáme si snídani a nejpozději v devět začíná učení. První dny jsem oběma chystala úkoly, od pondělka mě trochu zachraňuje Česká televize a její každodenní vysílání pro školáky, za to jsem vděčná," popisuje Halka Horká.

Zatímco dcera se učí s lektorkami v televizi, se synem vypracovává úkoly zadané po e-mailech od učitelů ze školy. Syn Hynek se každý den v jedenáct hodin může připojit přes internet na stránky školy a udělat si různé kvízy a testy, které posílá třídní učitelka. V páté třídě se připravuje na přijímačky na gymnázium. "Věřím, že to zvládne. Navíc ostatní se také učí doma, takže podmínky mají všichni stejné," myslí si Horká.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
19. března 2020 v 18:55  

Školy by se po tom nejméně roce, co budou zavřené, už otvírat neměly.
Frontální výuka po netu je nezanedbatelně efektivní a výrazně laciná.
Děti budou mít konečně více času věnovat se tomu, co je skutečně baví.
240 let po skonu Marie Terezie...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.