Univerzita zakládá herní studio, vznikne pokračování Attentatu 1942 i střílečka Silicomrades

středa 5. února 2020 ·

Temná atmosféra německé okupace a druhé světové války před lety zaujala skupinu vědců z Univerzity Karlovy. Ve snaze přiblížit historické události mladší generaci vytvořili strategické počítačové hry, které zaznamenaly úspěch v Česku i na mezinárodních filmových festivalech. Příběh nezávislých tvůrců má pokračování – jejich projekt zaštítila právě pražská univerzita, která založila vlastní herní studio Charles Games. Informuje Deník N.



Studio vzniklo v rámci Charles University Innovations Prague, dceřiné společnosti Univerzity Karlovy, která přenáší poznatky z akademické půdy do praxe. Projekt Charles Games je jejím prvním takzvaným spin-offem. Pomoci má zájemcům o vývoj počítačových her.

„Počítačové hry dnes prostupují celou společností, mezi hráči najdeme lidi všech generací a vrstev. Mají obrovský ekonomický význam a kulturní potenciál, přesto jsou stále akademií spíše přehlíženy,“ říká Vít Šisler, který bude ve spin-offu působit jako herní designér.

Podílel se na vývoji titulů Attentat 1942 a Svoboda 1945, které vytvořili právě odborníci z Filozofické a Matematicko-fyzikální fakulty společně s Akademií věd. Komunita působí na univerzitě v oborech zabývajících se vývojem her a novými médii již několik let.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.