Lékaře a učitele mají vábit peníze

pondělí 6. ledna 2020 ·

Statisíce až miliony korun by v letošním roce mohly získat od Karlovarského kraje nedostatkové vysokoškolské profese. První důležitou skupinou jsou pracovníci ve zdravotnictví. Lékařům, sestrám a dalším zdravotníkům nově nastupujícím do vybraných oddělení nemocnic v regionu bude Karlovarský kraj od ledna 2020 opět vyplácet náborové příspěvky. Podobného programu by se měli v letošním roce nově dočkat také učitelé. Region musí do budoucna počítat s obměnou až 780 pedagogů jen na základních školách. Velkým problémem je také jejich aprobovanost. Ta je v regionu nejnižší v zemi. Reportáž přináší MF DNES.



Jaroslav Bradáč (kr-karlovarsky.cz)
„Ve zkratce by se jednalo o náborový příspěvek pro učitele základních a středních škol, jehož výše by činila 200 tisíc korun. Podmínkou by bylo setrvání v té dané škole po dobu pěti let. Dalším z nástrojů by mohl být stabilizační příspěvek, a to ve výši 100 tisíc korun,“ vysvětlil radní pro školství Jaroslav Bradáč.

Pomoci se situací ve zdejším školství by mohla kraji také Západočeská univerzita v Plzni, která s regionem dlouhodobě spolupracuje a řada učitelů si na ní mohla doplnit zákonem stanovenou odbornou kvalifikaci formou kombinovaného studia. 


Celý text naleznete v MF DNES

2 komentářů:

Lenka Pokorná řekl(a)...
6. ledna 2020 v 12:28  

Možná přidělený byt by mohl učitele nalákat, ale do některých lokalit ani ten ne.

rváčkazvesela řekl(a)...
6. ledna 2020 v 20:26  

Kdybych byla na počátku "kariéry" a věděla, co vím teď rok před důchodem, tak by mě nenalákal ani byt. Dělala bych vše pro to, abych se realizovala jinde:-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.