Workshop Hrajeme si pro lepší svět

úterý 8. října 2019 ·

Workshop “Hrajeme si pro lepší svět” chce ukázat, jak probírat závažná společenská témata hravě. Workshop se koná v rámci mezinárodního projektu Gamification4Inclusion financovaného z programu Erasmus+ a je určen pro všechny bez ohledu na zkušenosti a vzdělání.




Organizátoři workshopu píšou: Na projektu Gamification4Inclusion se podílí organizace z Maďarska, Kypru, Bulharska, za Českou republiku Otevřená společnost, o.p.s.. V každé z těchto zemí jsme vytvořili detektivní zážitkovou vzdělávací hru na důležité společenské téma. Metody zpracování jednotlivých her se lišily a rozmanitá byla i zpracovávaná témata, mezi které patří uprchlictví a předsudky vůči migrantům, předsudky vůči Romům, život lidí se zrakovým znevýhodněním, meziskupinové vztahy a soužití. Společné jim bylo směřování aktivit – hrou a prožitkem podnítit k přemýšlení nad aktuálními společenskými problémy.

Představíme Vám metodologii vytvořenou projektovým týmem a zahraniční partneři si pro Vás připravují herní workshopy vycházející z jednotlivých her.

Rádi bychom s Vámi také prozkoumali otázky: Je dobré od začátku otevřeně pracovat se společensko-hodnotovým aspektem hry a jak na to? Nebo je efektivnější nechat hráče maximálně ponořit do herního světa a vzdělávací stránku hry ponechat v implicitní rovině? Proč? A jak to efektivně udělat? Protiřečí si tyto dva postoje, nebo se doplňují? A jak na smysluplnou a zábavnou reflexi?

Zájemci se mohou v předvečer workshopu zúčastnit detektivní zážitkové hry “Romeo a Julie z Holešovic”.

Kdy? Pátek 18. října 2019 v 9:00 až 14:00

Kde? prostor39 (Řehořova 33/39, 13000 Praha) 

Workshop je zdarma. Bude překládán angličtina/čeština.


Další informace a možnost registrace naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
8. října 2019 v 10:14  

"Workshop Hrajeme si pro lepší svět" ve kterém si budem celý život jenom hrát

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.