Home Credit po kritice zruší smlouvu s Univerzitou Karlovou

čtvrtek 10. října 2019 ·

Home Credit odstoupí od smlouvy o partnerství s Univerzitou Karlovou. Firma nechce být nadále vtahována do „iracionálních debat“. Partnerství univerzity se společností vzbudilo ohlas nejen mezi jednotlivými fakultami a příznivci školy, ale také mezi studenty a akademiky. Proti smlouvě vznikly petice, otevřené dopisy i otevřený účet na výběr částky 1,5 milionů korun. Informuje iDNES. 



„Nechceme být objektem iracionálních debat, které neprospívají žádnému z obou partnerů a kritizují spolupráci obou partnerů ještě předtím, než vůbec začala. Rozhodli jsme se proto odstoupit od smlouvy a přejeme Univerzitě všechno dobré,“ řekl iDNES.cz Milan Tománek, vedoucí oddělení pro styk s veřejností Home Credit.

Podle rektora Tomáše Zimy rozhodnutí Home Credit pouze urychlilo řešení, ke kterému Univerzita sama směřovala. „Jsem přesvědčen, že kritická diskuze ohledně spolupráce se společností HCi otevřela dlouho opomíjené a důležité téma, jakým je financování vysokých škol v ČR, spolupráci univerzit se sponzory a soukromým sektorem,“ uvedl ve svém prohlášení.


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete zde 
Prohlášení rektora UK naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
11. října 2019 v 12:53  

a ještě by měli přestat podnikat v té číně

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.