Maturita z matematiky láká ještě méně než loni

pátek 3. května 2019 ·

Jak naznačují první čísla, matematiku letošní maturanti nevzali na milost. „Zvolilo si ji 21,4 procenta přihlášených, což je o 1,5 procentního bodu méně než před rokem,“ informoval Cermat. Potvrzuje se tak, že matematika je největším strašákem; v minulém roce z ní u „zkoušky z dospělosti“ propadlo 22,3 procenta studentů, což bylo o 0,6 procentního bodu víc než předloni. Informují Lidové noviny.

Robert Plaga (msmt.cz)

Aktuální maturanti měli ještě štěstí v tom, že si mohli mezi matematikou a anglickým jazykem vůbec vybírat. Již brzy má být zkouška „z počtů“ povinná stejně jako ta z češtiny. Třetí zkoušku budou studenti skládat z cizího jazyka. Ministr školství Robert Plaga (ANO) by podle posledních informací rád dosáhl této změny do roku 2022, kdy půjdou k maturitám studenti dnešních prvních ročníků středních škol.

„Mojí ambicí je, aby maturitní test nebyl strašákem, který zkouší teoretické znalosti, ale aby šlo o zkoušku z praktických dovedností,“ uvedl před nedávnem ministr Plaga. To však podle něho nutně neznamená, že maturitní zkouška z matematiky bude jednodušší.


Celý text naleznete v Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.