Krutost, drogy a sex potkají děti na webu mnohem častěji než pedofila

středa 30. ledna 2019 ·

Čtvrtina českých dětí a teenagerů se alespoň jednou měsíčně na internetu setká se zprávou, fotkou či videem, které zobrazují krutost nebo násilí, ukázal mezinárodní průzkum EU Kids Online. Rodiče pak v seznamování dětí na internetu, které je stále běžnější, vidí riziko, bojí se pedofilů. Ostatní hrozby, s nimiž se děti na internetu setkávají, ale podceňují. Reportáž přináší iDNES.cz.


Jedenáct procent dětí na internetu stejně často narazí na nejrůznější návody, jak spáchat sebevraždu. Pětině dětí minimálně jednou do měsíce internet zprostředkuje zkušenost s užíváním drog. Podobně často jim nabídne nejrůznější návody, jak nezdravě zhubnout. Informuje o tom závěrečná zpráva mezinárodního průzkumu EU Kids Online, který v minulém roce oslovil téměř tři tisíce českých dětí od 9 do 17 let.

Denně online je podle něj 84 procent českých dětí a dospívajících. Avšak jen 28 procent z nich se s tím, že je na internetu něco znepokojilo, svěří rodičům. Děti ve věku okolo deseti let přitom nejsou o moc sdílnější než starší teenageři.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

soumar řekl(a)...
30. ledna 2019 v 17:01  

Směs příšerných ptákovin a ušlechtilých cílů. Nijak nehodlám zpochybňovat důležitost dohledu (rodičů!) nad tím, aby se děti nestaly obětí deviantů, ale "ošklivé a nepříjemné" zprávy k životu patří. I dětskému.
Krutost a násilí patří ke každému životu, nejen lidskému; každé dítě, které má doma kočičku nebo baští masíčko a neschovává se (není schováno) před realitou, musí o jmenovaných pojmech vědět víc než dost.
Poslední dobou mi připadá, že jsme jako lidská civilizace úplně zhloupli a z nedostatku opravdového násilí a válek (a díkybohu za to) jsme začali považovat za násilí a krutost běžné výjevy z venkovského života nebo života zvířat. Nemluvě o kaceřování běžných výchovných plácnutí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.