Klaus: Lidé mají právo říkat hloupé názory, EU útočí na svobodu slova, chystá cenzuru

středa 30. ledna 2019 ·

Lidé jako já jsou na sítích masově blokováni, některé názory jsou vytlačovány z veřejného prostoru, je to útok na svobodu slova, jaký tady od roku 1989 nepamatujeme, tvrdí poslanec ODS Václav Klaus mladší v rozhovoru pro DVTV. Ve sněmovně předložil návrh novely trestního zákoníku, která má pod hrozbou pokut i trestu vězení zakázat provozovatelům sociálních sítí mazat příspěvky. Jsou to věci, které můžou masově ovlivnit společnost a volební výsledky, je přesvědčený Klaus.



Rozhovor ke stažení naleznete zde 

2 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
30. ledna 2019 v 20:03  

Sice Juniorovi fandím, ale jeho přístup k problematice je mylný. Cenzuře na FB, stejně jako na libovolném jiném soukromém webu, NELZE zabránit. ////

VK jr. by měl doporučovat svým příznivcům, aby přešli na jinou síť, nežli je FB. Jenže asi chápe, že valná většina uživatelů FB - i jeho příznivců - jsou poněkud jednodušší osobnosti a FB neopustí. ////

Lze to také brát jako indikaci, že VK jr. svádí boj na ztracené vartě. ////

soumar řekl(a)...
30. ledna 2019 v 21:01  

Nefandím jakékoli represi a jsem příznivcem toho, aby si majitel a správce diskusní platformy nastavil svá cenzorní pravidla.
Komu nevyhovují, má možnost diskutovat jinde.
Horší by bylo (a ve skutečnosti je), když si státní moc prosazuje cenzorní pravidla, z nichž není úniku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.