Dětský čin roku: Spolužák zachránil kolabující dívku, učitelé si nevěděli rady

pátek 7. prosince 2018 ·

Když na začátku dubna zkolabovala ve škole dívka trpící cukrovkou, nikdo z učitelů nevěděl, co dělat. Život tak dívce zachránil dvanáctiletý chlapec Martin Zuzka. Protože sám trpí stejnou nemocí, věděl, jak má postupovat. O projektu Dětský čin roku informuje iDNES.cz.


Martin je jedním ze studentů základních škol i víceletých gymnázií, kteří získali cenu Dětský čin roku 2018. Projekt se konal už po čtrnácté. „Smyslem tohoto projektu je podporovat děti v konání dobra,“ přiblížila zastupitelka hlavního města Prahy Mariana Čapková. „Každá malá pomoc, ať už pramení od nás dospělých, nebo od dětí, se zdát drobností, ale může mít pro příjemce obrovský význam,“ uvedla manažerka projektu Dětský čin roku Alžběta Suchanová.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.