Zavedení „cut-off score“ vyžene na učiliště hlavně dívky, to nechceme, říká ministr školství Plaga

pondělí 19. listopadu 2018 ·

Zavedené minimální bodové hranice pro přijetí na střední školy, takzvané „cut-off score“, bude mít dopad hlavně na obory, kde studují dívky. Podle ministra školství Roberta Plagy, to vyplývá z analýzy, kterou si resort nechal vypracovat. Výsledky ministr ukázal na pondělním jednání tripartity. Informuje iDNES.cz.

Robert Plaga (msmt.cz)

Ministr školství zavedení minimální bodové hranice dlouhodobě odmítá. Podle Plagy takzvané „cut-off score“ neřeší problémy, které současné české školství má a je potřeba hledat jiná východiska, která by zlepšila kvalitu vzdělávacího systému.

„Nemyslím, že ‚cut-off score‘ je tím nástrojem, který by významně zlepšoval kvalitu středních škol u nás. Chci se ubírat jiným směrem, a to i v jednáních. Stát musí dbát na kvalitu a zlepšovat ji, kraje se pak na svých školách musejí zaměřit na optimalizaci kapacity a nabídky vzdělávání,“ řekl po jednání tripartity ministr školství Robert Plaga.


 Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Petr řekl(a)...
19. listopadu 2018 v 19:44  

Thumbs up for Robert Plaga!

mirek vaněk řekl(a)...
19. listopadu 2018 v 20:05  

Hodit to na kraje je už tradicí. Ty cesty zlepšování školství nechci vidět. Peníze nebudou. Tak už zbývá jedině privatizace zdevastovaných škol a rodiče ať platí. Reformátoři od Scioškol po EDUin budou jistě rádi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.