Brání starostové vyšším odměnám pro ředitele škol?

pondělí 26. listopadu 2018 ·

„V příštím roce bychom chtěli otevřít otázku odměňování ředitelů. Skutečnost, že se do konkurzů v devadesáti procentech přihlásil nejvýše jeden uchazeč, ukazuje, že to není zase až tak atraktivní pozice a že by ředitelé měli být zařazeni o jednu tabulkovou třídu výše, než je tomu v současnosti" řekl prezident Unie zaměstnavatelských svazů Jiří Horecký na konferenci Školství 2019. Informuje časopis Euro.


Na konferenci se rozproudila velmi živá debata o otázce odměňování ředitelů. Jde v zásadě o manažerské pozice s desítkami podřízených a odpovědností za stovky žáků. Podle mnohých názorů proto ředitelské platy nejsou adekvátní, což se negativně projevuje i v (ne)zájmu o řízení škol. Existenci problému přiznal i ministr Plaga. „Jsem otevřen debatě o přesunu do vyšších platových tříd," uvedl. Podle něj ale problém často tkví ve zřizovatelích, tedy v radnicích. Starostové z ministrova pohledu mívají pocit, že odměna ředitelům je přehnaná a jejich vyššímu ocenění brání.



Celý text naleznete v týdeníku Euro

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.