Ministryně spravedlnosti Malá ve vládě po 13 dnech končí

pondělí 9. července 2018 ·

Ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO) po 13 dnech končí ve vládě. Čelila obvinění z plagiátorství ve svých diplomových pracích. Novinářům dnes po jednání výboru hnutí řekla, že kritiku považuje za mediální kampaň a trvá na tom, že nepochybila, přesto se rozhodla rezignovat. Premiér a šéf ANO Andrej Babiš předpokládá, že nyní požádá prezidenta Miloše Zemana, aby ho dočasně pověřil řízením ministerstva spravedlnosti místo Malé. Informuje ČTK.

Taťána Malá (wikipedia.org)
Malá dnes odmítla obvinění z plagiátorství ve svých diplomových pracích. Na tiskové konferenci nicméně připustila, že v některých částech udělala chybu a zapomněla uvést citaci.

Malá řekla novinářům, že nikdy "cíleně nic neopsala tak, aby školu nějak obalamutila". "Pokud jsem udělala nějaké chyby, tak se za ně strašně omlouvám," pokračovala. "Prostě nejsem plagiátor, nedělala jsem nic vědomě špatně, ke studiu jsem přistupovala se vší vážností a odpovědností," doplnila.

Podle dřívějších vyjádření Mendelovy univerzity Malá v roce 2005 v práci na téma Mikroklimatické podmínky v chovu králíků opsala 11 stran z textu studentky Zity Pavlišové, která podobné téma zpracovala o dva roky dříve. Podobné pochybnosti existují také u druhé diplomové práce, kterou Malá později obhájila na Fakultě práva Panevropské vysoké škole v Bratislavě.

Celý text naleznete zde

2 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
9. července 2018 v 23:45  

Ustupovat tlaku medií je chyba. Ale tu chybu neudělala paní ministryně, ale premiér Babiš, který svou ministryni "podpořil" velice vlažně. Spíše ji podrazil. ////

S jídlem roste chuť a premiér Babiš může nyní očekávat, že demokratická mainstreamová media nyní budou okopávat kotníky jemu i celé jeho vládě ještě intenzivněji. Inu, kdo chce kam ... ////

Eny Gma řekl(a)...
10. července 2018 v 7:50  

"...Ustupovat tlaku medií je chyba. ..."
Naopak. Z kozla se stal zahradník. Vzal "spravedlnost" do svých rukou! A může ukázat všem, že Čapí hnízdo je pouze tlak médií.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.