NATO je teroristická organizace, hlásá spolek, který učí žáky brannou výchovu

čtvrtek 17. května 2018 ·

Hod granátem, střelba z ručních zbraní, ukázka vojenské a hasičské techniky nebo taky přednáška historika. To všechno je náplní branných dnů, které pro děti základních škol pořádá spolek Českoslovenští vojáci v záloze za mír. Velitelem spolku je od roku 2016 bývalý podplukovník Armády ČR Ivan Kratochvíl, který pravidelně přispívá na proruský web Sputnik nebo do Parlamentních listů. Členy skupiny spojuje kritika k Severoatlantické alianci (NATO), Evropské unii (EU), Spojeným státům americkým (USA) a uprchlíkům. Informuje deník Právo.



Členem kontrolní komise spolku je Martin Zapletal, podle něhož je NATO teroristická organizace. Alois T. na facebooku spolku zase prohlašuje: „Přišel čas ke změně. Nebude to lehké, poteče krev a jako symbol vítězství bude stát v Praze na podstavci Armata (ruský tank – pozn. red.).“

Konkrétně tento výrok považuje politolog a odborník na extremismus z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Miroslav Mareš za alarmující. „Lze to chápat jako výhrůžku válkou a následnou vojenskou okupací Česka ze strany Ruska, kterou uvedený člověk podporuje,“ zhodnotil Právu expert.

Podle Mareše je sice skupina řádně registrovaná jako spolek a její stanovy jsou v souladu s českým právním řádem, problematické je ale údajně její působení v rámci politického spektra, které odporuje prozápadní orientaci země a jejímu začlenění do euroatlantických struktur. „Takováto orientace přitom vyplývá z hlavních bezpečnostních dokumentů a legislativy Česka. Zapojení takovýchto skupin do vzdělávání slouží k jejich legitimizaci,“ varoval Mareš.

Na veřejně dostupných videích Ivan Kratochvíl diskutuje například s bývalým předsedou Republikánské strany Československa Miroslavem Sládkem o „přivandrovalecké“ krizi.

„Otevřené lži z Velké Británie, teroristické akce v Rusku a hlavně dnes už prakticky neskrývaná podpora islamistů ze strany některých států NATO vyhrocuje mezinárodní situaci neskutečným způsobem. Reakce našich politiků typu ‚jsou naši spojenci, musíme jim věřit‘ je nejen nezodpovědná, ale již hraničící s vlastizradou,“ píše Kratochvíl na Facebooku.

Celý text naleznete zde

22 komentářů:

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 6:18  

Ano, přesně tak. Díky za skvělý článek.

Tajný Učitel řekl(a)...
17. května 2018 v 10:12  

Učitelé konspirátoři, jak povznášející.

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 10:46  

Určitě existují lidé, kteří vůbec netuší, o čem je řeč. A nijak se tím neTají.

Kvaternion řekl(a)...
17. května 2018 v 12:18  

Takoví pošuci jako Českoslovenští vojáci v záloze vždycky budou. Problém jsou ředitelé škol, kteří takovou paramilitární (a potenciálně teroristickou)organizaci, otevřeně deklarující loajalitu k nepřátelské mocnosti a nenávist ke svobodě a demokracii, do školy pozvou. Otázkou je, zda proto, že o té organizaci vzdor mediálnímu pokrytí nic nevědí, což je tristní, nebo proto, že s jejich názory souhlasí, což je příšerné.

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 13:34  

Naštěstí takoví pošuci jsou. Já chválil trefnost a přesnost titulku. To se tady nestává.

Tajný Učitel řekl(a)...
17. května 2018 v 15:16  

Jo, navlíct pupek do maskáčů a řvat za ródinu jak na lesy, to zvládne každý druhý. Pochopit výhody kolektivní obrany, to už chce trochu víc.

Kvaternion řekl(a)...
17. května 2018 v 15:39  

Petr Pelikán: když jste se v diskusích projevoval jako jedinec neschopný argumentace a ignorující fakta, netušil jsem, že je to s Vámi až TAK špatné. Mohu jen doufat, že své kolaborantství netaháte do školy.

Tajný učitel: Petr Pelikán možná výhody kolektivní obrany chápe. Jenže mu jde právě o to, aby se ČR Ruské federaci neubránila.

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 16:25  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Kvaternion řekl(a)...
17. května 2018 v 16:40  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
PP řekl(a)...
17. května 2018 v 16:43  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
PP řekl(a)...
17. května 2018 v 16:44  

A moc vás o to prosím. Protože nevěřím tomu, že neuslyšíte a neuvidíte totéž, co já.

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 16:47  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Kvaternion řekl(a)...
17. května 2018 v 17:26  

Pane Pelikáne, čemu nerozumíte na výroku "na webu věnovanému školství opravdu nebudu diskutovat o Vašich bizarních politických názorech"? Je nepochybně mnoho temných zákoutí internetu, kde svoji nutkavou potřebu sdělovat je můžete vykonat.

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 18:04  

Hele, začal jste vy. Vy jste tady semlel něco o hrozbě z Ruska. Buď máte nějaký argument, za kteréžto se pořád schováváte, nebo jste přesně to, co si myslí každý doopravdy inteligentní čtenář těchto listů, že jste.

Michal Komárek řekl(a)...
17. května 2018 v 18:18  

Odkazy pana Pelikána vedou na web, který tu nemá co dělat. (Nemyslím samozřejmě YouTube, nýbrž web, kde byla věc původně publikována...). Hezký den!

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 18:22  

Úplně v poklidu nálepkujete a cenzurujete. Váš nedostatek respektu a slušnosti dokazuje silnou absenci inteligence, pane Komárku.
Vaší opatrovnici přeji také hezký den...

PP řekl(a)...
17. května 2018 v 18:23  

Nemáte argumenty - nálepkujete. V čem jste lepší, než kádrováci? :)

Pavel Doležel řekl(a)...
17. května 2018 v 18:46  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Pavel Doležel řekl(a)...
17. května 2018 v 18:49  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
17. května 2018 v 21:01  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
18. května 2018 v 8:42  

nato je relikt studené války a ve 21. století nemá co dělat
a my v něm už vůbec ne

Unknown řekl(a)...
18. května 2018 v 8:45  

"jsme přece v nato" je slaboduchá náhražka branné výchovy a tréninku fyzické zdatnosti,základní vojenské služby,cvičení záložáků....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.